Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fizetesek.hu-n megtalálható...

A fizetesek.hu-n megtalálható átlag fizetések mennyire tükrözik a valóságot? (Gépipar)

Figyelt kérdés

Lehet hinni neki? Én pl CNC gépkezelőként dolgozom pályakezdőként egy hónapja és csak 1000 ft-ot kapok bruttóban óránként. Akik több éve ott dolgoznak 1100-ban vannak, max 1200. A fizetesek.hu meg azt írja, hogy CNC gépkezelő magyarországi havi bruttó átlagfizetése 248ezer ft.

Az 1000 ft-os bruttó napi 8 órával számolva, havi 21 munkanappal csak 168ezer. De még az 1200 is csak 201600.

2017. szept. 24. 19:09
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Az átlag érdekes dolog. Ha van neked 1000Ft, egy kollégádnak 1100Ft-os, 3 kollégádnak 1200Ft-os órabére, akkor 2 olyan másik ember, aki ugyanebben a szakmában 400 000-et keres (~2400Ft órabér), akkor a 7 ember átlagfizetése 250 ezer fölött van.

A magyar átlagfizetés is úgy közel bruttó 300 000 forint jelenleg, hogy néhány embernek ez aprópénz, míg mások talán soha életükben nem fognak ennyit keresni egy hónapban.

2017. szept. 24. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Mások az árak Megyénként is! Sajnos.

Nem hiszem, hogy valós adatokat tartalmaz az oldal, mert saját magamnak adhatom meg, hogy én mennyit keresek. 3 kávézóból beregisztrálom, hogy 4x annyit keresek, mint valójában, akkor az máris meglátszik az átlag fizun. Azaz kevés mintavétellel dolgoznak. Mondjuk én más területen dolgozom.

2017. szept. 24. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Amennyire én láttam, eléggé a valóság alatti számokat mutat.
2017. szept. 24. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak azt is nézd meg, hogy a CNC gépkezelő egy kisvállal-

kozásnál, falun/kisvárosban, ami saját magának mar

alkatrészeket, saját termékhez lehet alig kap többet a

minimálbérnél, míg akik pl az Audinál dolgoznak, és a mo-

torblokkhoz készítik a munkadarabokat, kap 1.3 millát.

(Oké, túloztam, mert Audi a motorblokkokat már úgy hozza,

itthon nem gyártanak hozzá semmit).

Míg elsőből kell 10+, utóbbiból elég 1, és máris közelít

az általad írt átlagfizetéshez.

Vagy egy cégnél van 11 alkalmazott, 1 főnök/tulaj, míg

a munkások minimálbérért güriznek, a főnök milliós fize-

tést kap. Az átlag ígyis 200 körül fog mozogni.

Na ezért kellene szűrni pl olyan tényezőkre, hogy

magyar tulajdonú/multi/állami tul./geolokáció/akár a

munkaviszony kezdete óta eltelt időre is. Egyből hite-

lesebb képet kapnánk.

2017. szept. 24. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!