A fizetesek.hu-n megtalálható átlag fizetések mennyire tükrözik a valóságot? (Gépipar)
Lehet hinni neki? Én pl CNC gépkezelőként dolgozom pályakezdőként egy hónapja és csak 1000 ft-ot kapok bruttóban óránként. Akik több éve ott dolgoznak 1100-ban vannak, max 1200. A fizetesek.hu meg azt írja, hogy CNC gépkezelő magyarországi havi bruttó átlagfizetése 248ezer ft.
Az 1000 ft-os bruttó napi 8 órával számolva, havi 21 munkanappal csak 168ezer. De még az 1200 is csak 201600.
Az átlag érdekes dolog. Ha van neked 1000Ft, egy kollégádnak 1100Ft-os, 3 kollégádnak 1200Ft-os órabére, akkor 2 olyan másik ember, aki ugyanebben a szakmában 400 000-et keres (~2400Ft órabér), akkor a 7 ember átlagfizetése 250 ezer fölött van.
A magyar átlagfizetés is úgy közel bruttó 300 000 forint jelenleg, hogy néhány embernek ez aprópénz, míg mások talán soha életükben nem fognak ennyit keresni egy hónapban.
Mások az árak Megyénként is! Sajnos.
Nem hiszem, hogy valós adatokat tartalmaz az oldal, mert saját magamnak adhatom meg, hogy én mennyit keresek. 3 kávézóból beregisztrálom, hogy 4x annyit keresek, mint valójában, akkor az máris meglátszik az átlag fizun. Azaz kevés mintavétellel dolgoznak. Mondjuk én más területen dolgozom.
Csak azt is nézd meg, hogy a CNC gépkezelő egy kisvállal-
kozásnál, falun/kisvárosban, ami saját magának mar
alkatrészeket, saját termékhez lehet alig kap többet a
minimálbérnél, míg akik pl az Audinál dolgoznak, és a mo-
torblokkhoz készítik a munkadarabokat, kap 1.3 millát.
(Oké, túloztam, mert Audi a motorblokkokat már úgy hozza,
itthon nem gyártanak hozzá semmit).
Míg elsőből kell 10+, utóbbiból elég 1, és máris közelít
az általad írt átlagfizetéshez.
Vagy egy cégnél van 11 alkalmazott, 1 főnök/tulaj, míg
a munkások minimálbérért güriznek, a főnök milliós fize-
tést kap. Az átlag ígyis 200 körül fog mozogni.
Na ezért kellene szűrni pl olyan tényezőkre, hogy
magyar tulajdonú/multi/állami tul./geolokáció/akár a
munkaviszony kezdete óta eltelt időre is. Egyből hite-
lesebb képet kapnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!