Milyen világ ez, ahol egy átlag dolgozó nagyobb városokban már egy saját lakást se tud BÉRELNI nem hogy megvenni, mint akár a Kádár rendszerben, és csak szobára futja a béréből?
Az van, hogy megint hülye vagy és össze vissza beszélt.
Faterom is ezt a mantrát nyomatta nemrég, hogy bezzeg régen. Tudni kell, hogy az öreg a véglegekig precíz, ahogy a házat építette (nem építtette, ő maga építette) minden egyes csavar árát felírta, összegezte. Tehát pontosan tudjuk mibe került neki a ház a 80-as években akkori áron. Tovább mióta dolgozik az összeg bérpapírja megvolt, tehát azt is tudtuk mennyit keresett.
Mondom akkor gyere fater, üljünk le, számoljuk ki.
Nem kiderült, hogy úgy, hogy:
- Lopott anyagból dolgoztak csak lehetett (nem azért, mert tolvaj lenne, hanem mert akkoriban nem kaptál anyagot, akkor sem ha volt pénzed...)
- Szinte mindent a család csinált, iparos csak azon dolgozott amin mindenképpen muszáj volt
- Jó munkája volt az akkori mércével és nagyon jó fizetése is
Mégis az én mai fizetésemből, a mai KÉSZ ingatlanárak (tehát én egy kapavágást sem ejtek) mellett én 3 évvel gyorsabban keresem meg egy ugyan akkora ház árát...
És nem, nem vagyok se vállalkozó, se fidesz vagy sorosbérenc, egyszerű multis dolgozó vagyok nem vezető beosztásban.
Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!