86%-os utazási támogatás nem járna automatikusan mindenkinek ha megfelel a kritériumoknak?
Ha egy cég bp-i és az összes (szinte az összes) dolgozója az agglomerációból jár be sőt van aki még messzebbről (Fehérvár Hatvan Vác) akkor nem kéne a cégnek a melósok vonat/buszbérletének 86%-át téríteni a jogszabályi kötelezettségnél fogva?
Ezt nem kell külön kérni igényelni nem a cég dönti el jár vagy nem jár-ezt nem kéne automatikusan kapni?
Csak azért mert senki se kap egy fillért se és még indok sincs miért nem-nem adnak még fel se merül hogy adjanak.
Ha valaki rákérdez direktben megkapja a választ hogy ez a cég nem fizeti az utazást és ezzel téma lezárva.
???? Ez hogy néz ki a jog oldaláról?
#18 vagyok. Konkrétan tudom, hogy így megy, mert
rokon dolgozik hasonló szituban. Fehérvár mellől
jár be, lósz@@rt sem térítenek, mégis jobb, mint
ott, ahol 0 állás van, már ahova felvennék.
Gondolj bele, hány ember van, aki albérletbe megy
Pestre, közben Szeged, Debrecen, vagy épp Sopron
(vagy vonzáskörzetébe) lakik. Ha nem jelentkezik
be az elbérletbe, akkor 86%-on térítenék a jegyét
hazáig, bejárás címszó alatt? Napi 8-9 óra vonato-
zás mellé 8-12 óra munka irreális. Vagy épp egy
gyakornok, aki koleszba lakik, nincs mind bejelent-
kezve a kollégiumba. A munkaszerződésen az állandó
lakcím szerepel, de a térítést nem ez alapján adják.
"Ha nem jelentkezik
be az elbérletbe, akkor 86%-on térítenék a jegyét
hazáig, bejárás címszó alatt?"
Mielőtt tömény baromságot bezsélnél olvasd már el azt a telibelk***rt jogszabályt.
Hogy emddig is jár (km hatáe) a költségtérítés.
Ha valaki 50 km-rőúl jár annak jár az 50 km re. Ha valaki 400ról jár(na) annal is csak 50 re jár.
És miért? Na házi feladat utánanézni hogy miért...
Egyébkétn itt szándékos elbeszélés folyik egymás mellet..
A szitu ez: én vagyok a józsi melós közlöm hogy bivalybasznádról járok be (tök 8 hova vagyok bejelentkezve) ennyibe kerül a bérletem tessék itt van maga a bérlet tessék megnézni havi 20.000 ft tessék ennek 86%-át kedve smunkáltató a kezembe nyomni hó 10-ig a fizetésemmel együtt!!
Ennek így kell(ene) működnie.
Normális helyen íhgy is megy. Érdekes az asszonynak a helyén kapja a bérletet fullba pedig a nem is járna!!!!
Csak 86% járna ott is de az egy normális cég nem egy csalóparaszt hely és az 100%-ot ad, ez meg 0%-ot.
Aztán meg valaki feldobja a céget az omffnél és akkor meg megy a rinyálás majd hogy jaj megbüntettek!!
Mint a múltkor amikor ne fizettek be valami helyi adót az önkorményzatnak az szarrá büntette őket és ment a rinya hogy jaj megbüntettek.
Nahát nem kellett volna orrba szájba csalni!!
Mondom míg ezt is fel nem dobják az omffnél.
Lehet én leszek az.
Nézd. Járna, nem adják.
2 verzió van: vagy felnyomod őket, így te sem leszel
különb, csak egy görény, mert másokkal szúrsz ki. Nem
a főnökökkel, hanem a munkatársaiddal. Úgyis rajtuk
hajtják be. Hiába büntetik meg őket, nem fognak bér-
letet téríteni, a büntetés állambácsinak megy, nem a
te zsebedbe.
Másik verzió, hogy elmész, olyan helyre, ahol kifizet-
nek. Szépen kussba, hőbörgés nélkül.
Illetve van még egy harmadik is, hogyha már felnyomtad
őket, akkor utána polgári peres eljárásban követelheted
tőlük a ki nem fizetett bérletet, aminek előfeltétele,
hogy a cég nevére vásároltad anno, és mindet megőrizted.
Talán látsz belőle valami pénzt 5-10 év múlva.
"aminek előfeltétele,
hogy a cég nevére vásároltad anno, és mindet megőrizted. "
ez megint egy tömény baromság újra és többedjére. nem kell céges névre számla sőt egyáltalán semmiféle számla sem kell!
elég maga a bérletszelvény és semmi több se kell.
pénzt látok 10 év múlva?
Megint egy tömémny baromság.kétszeresen is.
mert egy) ez nem Pt hanem Mt-n alapuló eljárás lenne
és kettő) a munkajogi eljárásokban 12 hónapos vagyis
is naptári éves ÍTÉLETHOZATALI MAXIMUM VAN!
de köszönettel tartozom neked. komolyan. Uis dilemmáztam hogy feldobjam az OMFFnél vagy ne. de úgy felb**tad az agyam hogy már megírtam a levelet az omffnek ma megyek vele postára. garantáltan felnyomom a céget lesz ami lesz.
Hogy a többi dolgozóval mi lesz? Hát ez pont annyira érdekel engem mint amennyire fordítva én érdekelném őket, erről kb ennyit.
Ja és még egy "apróság"...... a bérletszelvények 5 évig megőrizendőek a pénzügyi elszámolási dokumentumok többségéhez hasonlóan... DE!!!
nem nekem.... hanem a cégnek...
khm...
"A munkás nem adta le a bérleteit, ami miatt az elszámolást el tudtuk volna végezni."
Vagy leadtad? Ez esetben van róla valamilyen elismervényed?
Tévedésben van. Súlyos tévedésben (vagy csakl trollkodsz).
Uis elárulok egy titkot.
Nagy titok lesz....
Ebben a szituációban vizsgálat esetén nem nekem kell igazolni hogy leadtam... hanem a cégnek hogy nem adtam le...
Egyébként több levelet is fel tudok mutatni amiben arról tudakozódom hogy mégis miért nem kapom meg a térítést....
ezen levelek kiküldése igazolható részemről. Válasz meg sose jött így ez is kilőve mint kibújási kísérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!