Akkortól vagyok bejelentve, ha aláírtam a munkaszerződést?
Bocsi, ez az első munkahelyem. :) Szóval sok mindent nem tudok.
Egy hetet ledolgoztam, de munkaszerződést még nem írtam alá. Kétszer is kérdeztem, hogy mikor lesz. Azt mondta a főnök, hogy már be vagyok jelentve, csak a papírok késnek, de majd hozza, ne kérdezzem meg többször, hogy mikor. Még el is hinném neki, ha nem lenne egy másik munkatársam, aki két héttel előbb jött, mint én, de ő se írt alá semmit, neki is ugyanezt mondták.
Lehetséges, hogy be vagyok jelentve, vagy csak lerázó szöveg? Félek, hogy ki se fizetnek...
Ellenőrizd, hogy van-e TB-d.
Egyébként valószínűtlen, hogy be lennél jelentve, mert annak feltétele a munkaszerződés.
Nem feltétele a bejelentésnek a munkaszerződés, attól, hogy még nincs, simán be lehetsz jelentve.
Az ügyfélkapune tudod ellenőrizni.
1. vagyok
Akkor úgy mondom, hogy jogilag feltétele, mert a munkaviszony létesítéséhez kell munkaszerződés.
"(mhely jellege miatt nem is engednènek egy napot sem dolgoznom papírok nélkül)"
Akkor mégis papírok nélkül dolgozol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!