Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyógyszerész diplomával a...

Gyógyszerész diplomával a Novartisnál milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés

Egy óriási bakinak köszönhetően Általános Orvosi Kar helyett Gyógyszerésztudományi Kar maradt első helyen és már semmit nem lehetett tenni, amikor észrevettük...

Eszem ágában nem volt soha, hogy gyógyszerész legyek, inkább orvosként szerettem volna kutatásokban részt venni. Azt hittem, hogy megölöm nagymamámat, mert ő rendezte el a Felvimet. Viszont higgadtan már 1000-szer átgondoltam, hogy ilyen kutatásokban gyógyszerész diplomával is dolgozhatnék. Most olvastam, hogy a Novartis a rák gyógyításában mekkora áttörést ért el és folytatják, ez a terület nekem nagyon tetszik. Igazából arra is gondoltam, hogy onkológus legyek.

Minden érdekel, hogy mihez lehet kezdeni egy gyógyszerész diplomával. Valahogy az nekem nem tetszik, amit a klasszikus értelemben gyógyszerészetnek nevezünk.. Egy laborban krémeket készít vagy gyógyszereket, esetleg (nem lenézés, inkább sajnálat) de doktori címmel a nevük előtt egy pénztárnál kiszolgálnak.

Akinek van tapasztalata nagyobb cégekkel (Bayer, Novartis, Egis, KRKA, Richter Gedeon, Teva, Hexal) elmondjátok, hogy mit lehet itt csinálni egy gyógyszerész diplomával? Mennyire becsülik itt meg az embert? Anyagiak?

2017. szept. 3. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

"Azt hittem, hogy megölöm nagymamámat, mert ő rendezte el a Felvimet."

Mm... mi... hogy mi van?

2017. szept. 3. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:

És megragadja a lényegef 😂 Leírom a történetemet, elítélhet bárki, hogy mekkora barom vagyok.

Szóval amikor február 15-ig be ke kellett írni a szakokat, akkor én nem abban a sorrendben vettem fel őket, ahogyan szerettem volna, hogy legyen. Beírtam első helyre SE gyógyszerészt, utána fogorvosit, és az áok-ot, utána a orvosi kepalkotót és utolsó helyre a szegedi és debreceni általános orvostudományit. Akkor nem foglalkoztam a sorrenddel, csak azt akartam, hogy ezek a szakok legyenek felvéve, aztán majd a sorrendet megcsinálom később.

Igen ám, csak a jött egy hirtelen lehetoseg, hogy a családdal elmenjünk Barcelonaba 3 hétre ez az utazás pedig éppen érettségi után volt, amikor lehetett volna a sorrendet módosítani, de a felvi.hu-ra telefonnal nem tudtam belépni Barcelonából, de gondoltam, hogy rábízom a Magyarországon tartózkodó nagymamámra. Na itt hibáztam egy óriásit, mert nekem kellett volna egy számítógépet keresni.

Elmondtam szépen neki, hogy mit hogyan kell, de az nekem teljesen kiment a fejemből, hogy a végén rögzíteni kell vagy hitelesíteni vagy mi a fene.

Szóval hiába volt minden, maradt az eredeti sorrend, ezt a ponthatárok kihírdetése előtt 1 nappal vettem észre. Csak kíváncsiságból gondoltam, már belépek, hogy feldolgoztak-e mindent.

Na azt ne tudja meg senki, mit éreztem, amikor megláttam, hogy nem a SOTE van első helyen. (Pedig felvettek volna pontszám alapján.) Nekem azóta rémálmaim vannak, sírva kelek fel az éjszaka közepén és úgy érzem, hogy tönkremegy az életem. Első nap azt mondtam, hogy el sem kezdem a gytk-t, utána arra gondoltam, hogy elkezdem és jövőre beadom újra orvosi egyetemre a jelentkezésemet és akkor én intézem a felvit is.. de ha arra gondolok, hogy kutatásokban/fejlesztésekben szeretnék részt venni, akkor előfordulhat az is, hogy elég lesz a gyógyszerész diploma és az még kevesebb is egy évvel, mint az orvosi. Mit gondoltok?

2017. szept. 3. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudok mit mondani... Semmi sincs véletlenül, biztos vagyok benne hogy megtalálod a számításod így is, őszintén a legjobbakat kívánom.

Van egy ismerősöm aki a RG-nél dolgozott, csak jókat mondott róla már ami magát a munkahelyet illeti. De a szakmai vonulatáról sosem beszéltünk, egyszerűen nem közös téma.

2017. szept. 3. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy aki a pénztárnál kiszolgál az leginkább gyógyszerész asszisztens, ami egy OKJ-s végzettség, a gyógyszerész az hátul van a laborban. Nagyon komoly, megbecsült munka, több távoli gyógyszerész ismerősöm is van, mindegyik nagyon büszke arra amit csinál és nem mellesleg igen jól meg vannak fizetve. Sokak szerint legalább olyan nehéz és komoly szakma a gyógyszerész, mint az orvos. Gyógyszerek hatásmechanizmusát, összetevőjét, összeférhetőségét kenni-vágni kell, hallottam már olyat, hogy ha a betegek mind bevennék azokat a gyógyszereket amiket felír az orvos, a felük meghalna, ezért (is) van a gyógyszerész, aki sokkal jobban tudja, hogy melyik összetevő mivel kombinálva okoz bajt. Sajnos konkrétabb dolgokat én sem tudok, de szerintem ne aggódj, egyáltalán nem jársz rosszul azzal, ha gyógyszerész leszel. Mivel igen nehéz szak, kevesen végzik el, tehát hiányszakma, ez egyenes út a könnyű elhelyezkedéshez és jó fizetéshez. Valószínűleg anyagilag egy nagy gyógyszergyártónál jobban jársz mint egy kis patikában, de talán lesz majd itt olyan hozzászóló, aki tud részleteket is mondani.
2017. szept. 4. 01:24
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

"...hallottam már olyat, hogy ha a betegek mind bevennék azokat a gyógyszereket amiket felír az orvos, a felük meghalna, ezért (is) van a gyógyszerész, aki sokkal jobban tudja, hogy melyik összetevő mivel kombinálva okoz bajt."

Umm oké. Amúgy pont írtad hogy a kasszák mögött csak OKJ-s asszisztens áll...

2017. szept. 4. 17:16
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Nem csak a Novartisnál, hanem a legtöbb pharma/klinikai kutató cégnél simán. Én is egy ilyen cégnél dolgozom, Novartis például az egyik főbb ügyfelünk, de a Pfizer, Amgen, Johnson, Eli Lilly stb. is, ráadásul folyamatosan toboroz és fejlődik az iparág.
2017. szept. 4. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

Neked egyik szak sem javasolt, mivel láthatóan nem értessz a témához. Pl. ez ritka nagy ostobaság :

"Egy laborban krémeket készít vagy gyógyszereket, esetleg (nem lenézés, inkább sajnálat) de doktori címmel a nevük előtt egy pénztárnál kiszolgálnak."

Pénztárnál nem a gyógyszerész áll, hanem egy okj asszisztens. Nem tudom ki kezdte terjeszteni ennek ellenkezőjét, ami hülyeség. Egy gyógyszerész maximálisan megérdemli a doktori címet. Arról nem ők tehetnek, hogy tájékozatlanok az emberek és nincsenek tisztában a gyógyszerészet fogalmával. Apukám is gyógyszerész. Ő nem patikában van és főleg nem pult mögött eladó. Egyik volt szaktársa sem állt még pult mögött. Beszélt velük nemrég. Apu egy neves cégnél gyógyszer kutatási vezető. Legtöbb kutató munkatársa gyógyszerész vagy vegyész. A gyógyszerész márcsak azért is előnyben van a munkára, mert ők tanultak orvosis tantárgyakat is pl. anatómia. Egy vegyészmérnök nem. Ők másban jók. Nem kell lesajnálni a gyógyszerész diplomát. Sokan csak szeretnének ennyi fizetést kapni, mint pl. apu.

Még egy megjegyzés. Hogy akarsz így egyetemet végezni és főleg kutatásban részt venni, ha még a felvételi jelentkezésedet sem bírod elintézni és másra bízod ? Ne a nagymamáddal hisztizz, hanem magaddal, hogy miért nem megy ez minimum 18 évesen.

2017. szept. 6. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Bocs félreolvastam a jelentkezéses dolgot. De ígyis te vagy a hibás. Nem az utolsó pillanatra kell eltráhánykodni mindent.

Azt pedig nem értem minek bejelölni a gyógyszerészt, fogorvost stb., ha ennyire orvos akarsz lenni.

2017. szept. 6. 13:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy keresztanyukám is gyógszerész és látogatásokkor látom, hogy mit csinál, egyáltalán nem azt, amit én szeretnék. Igaz, ő egy kicsi falusi gyógyszertárban dolgozik. Ő pedig bármennyire is hihetetlen, krémeket kavargat egész nap és egy laborban forral, katyvasztja a gyógyszereket, sőt áll a kasszánál és kiszolgál.

Igen, valószínűleg az én hibám a Felvi. Egy csald visszamondot egy utazást és mi éltünk a lehetőséggel, 3 hétre Barcelonába utaztunk, közvetlen a szóbeli érettségim utáni nap. Még a bankettre sem mentem el. Már leírtam, hogy nem volt megfelelő technikai felszereltségem önállóan intézni.

A szüleim nem bíztak bennem annyira, hogy csak orvosi egyetemet jelöjek meg. Egyszerűen megmondták, hogy ők azt akarják, hogy írjam be az általnos orvos mellé a fogorvost, gyógyszerész és az orvosi képelkotót. Ebből volt több vita is köztünk, mivel én egyáltalán nem vágyom ezekre a szakokra, csak az általános orvosit szeretném. Szívem szerint nem kezdeném el a gyógyszerésztudományi egyetemet, de nem engedi meg a családom, hogy kihagyjak egy évet. Előadtam, hogy elmegyek inkább néhány hónapra külföldre mosogatni, mire az volt a reakciójuk, hogy akkor ide vissza sem kell jönnöm. Pedig pontszám alapján felvettek volna SOTE-ra, ez nagyon nagyon bosszantó.

2017. szept. 6. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!