Mikor tanulják már meg a cégek, hogy a pörgő munkaerőpiac miatt lejárt a többkörös interjúk világa?
Akkor ha ez valóban reális probléma lesz és tényleg nem fognak embert találni. Alatalaban ez exponenciálisan gerjesztodik, lassan indul és ahogy egyre többen csökkentik a köröket egyre gyorsabban fog eszkalalodni a verseny.
Vagy rájönnek, hogy durván melle lehet így fogni, és az egészből nem lesz semmi.
Van az a munkaadó, aki megteheti, és meg is akarja tenni, higy brutálisan előszűri a jelölteket, na de ezek megy olyan helyek, amiket megvar a jelölt is, és ha fel is veszik addig máshova, próbaidő miatt simán at lehet csábítani 3-4 héttel később...
Vagy neked olyan viziod van, hogy hamarosan 1 koros interjúk lesznek, és próbaidő nélküli ajánlatokat fognak az emberek után dobálni?
Eddig (ami komoly hely volt) engem max 2 körrel vettek fel.
Ahol mondják, hogy ennél több kör lesz, már tudom is, hogy nem vettek fel.
Avagy mennyire komoly az a cég, ahova júni 15-én pályáztam és ma (aug 28) szólnak, hogy jövő héten lenne a 2. kör, de utána lenne 3-4. kör is vmikor. És a fizu nem több, mint ahova most mentem. És csodálkoztak, hogy jééé, már elkeltem időközben.
#2 a hely teljesen korrekt, egyszerűen nem te voltál a prioritásos jelölt és valószínűleg pihenő pályán voltál, amíg az előtted levő jelöltek ki nem hullottak, vagy fel nem vettek őket és úgy döntöttek, meg van kapacitás..
Engem a jelenlegi helyemre pl 4 kor után vettek fel de ezt lezavartuk jelentkezestol ajanlatig kevesebb, mint 10 munkanap alatt..
Masik hely, amit ezért visszamondtam 2 kor + ajánlatos beszélgetés 1 héten belül..
Ha jobb az a hely, ahol elvárják a sok kört, úgyis elmész oda is, max próbaidőben felmondasz az előző helyen.
Nekem volt hogy a 4. kör után felhívtam a HR-est, hogy várnék egy választ, mert közben máshonnan megvan az ajánlatom, rögtön le tudta szervezni a maradék 2 kört másnapra. Megérte kivárni, 4x annyit ajánlott mint az első hely. Ott emailben már kérték az adataimat a szerződéshez amire válaszoltam hogy mégsem mennék oda.
Azóta ha meg is keresnek, meg szoktam mondani, hogy személyesen maximum szakmai interjúra megyek, a többit meg tudjuk mi beszélni telefonon is, és működött is mindig.
Nálunk 3 különböző interjú van és úgy oldottuk meg hogy mind egy nap van. Ha mind a három pozitív már másnap ajánlatot teszünk.
Kevés a jó ember, hálóval kell kapkodni őket.
nevetséges, amikor becibálnak több kőrre és még te fizetsz az utazásodért is.
Bár szerintem 2 kör normális. Igaz, nekem volt inkább személyiség teszt, mint 1. kör. Semmit nem mondtak, de azért írjam már meg a tesztet és erre becibálnak...
Az a "pörgő munkaerőpiac" azért erős túlzás.
A diplomás állásokra túljelentkezés van, így tehát megtehetik hogy többkörös interjúkkal válogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!