Határozott idejű szerződés esetén hogy működik a felmondás?
Figyelt kérdés
Munka törvénykönyv szerint nem olyan egyszerű ez, mivel megfelelő indokolás kell a munkavállaló részéről, vagy számára ha elháríthatatlan előnytelenséggel vagy mivel járna a munkavégzés, akkor mondhat fel. Egyéb esetben nem. Munkáltató ettől függetlenül azonnalival elküldhet, természetesen ez nem lenne cél.2017. aug. 22. 10:37
1/1 anonim válasza:
Elvileg indokolni kell meg elvileg csak akkor mondhatsz fel ha olyan körülmény van ami ellehetetleníti a munkavégzést, de gyakorlatban nem szokták ezt komolyan venni. Persze kivételek mindig lehetnek. Én eddig sok helyen mondtam fel határozott idejű szerződés mellett és nem indokoltam soha, max annyival hogy találtam jobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!