Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy 16 éves lány megfelel...

Egy 16 éves lány megfelel szállodai takarítónak?

Figyelt kérdés

Most jelentkeztem takarítónak diákszövetkezeten keresztül, már be is hívtak csütörtökre, de ôszintén tartok tôle. Igazából mikor elvállaltam, sajnos nem kaptam részletes tájékoztatást a munkakörülményekről, így pl az is utánna derült ki hogy heti 1 szabadnapom lesz, 10 órás munkaidővel (ezt nem a diákszövetkezeti irodában tudtam meg, mert nem igazán szabályos). Mondjuk én is hülye voltam hogy elvállaltam, mert nem is hiszem hogy alkalmas lennék takarítónak a munkatempóm miatt (csiga :D) Szerintetek visszamondjam?

16/L

2017. aug. 21. 21:02
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ráadásul véleményem szerint méltatlan kevés a fizetés is :(
2017. aug. 21. 21:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen eleve nem dolgozhatsz 10 órát és nem lehet heti 1 szabadnapod, mert a Munka Törvénykönyve védi a fiatalkorú (16-18 között) munkavállalót :

"Munkaidő, pihenőidő

A fiatal munkavállaló munkaideje legfeljebb napi 8 éra, illetve heti 40 éra lehet. A fiatal munkavállalóra egy hétnél hosszabb munkaidőkeret nem alkalmazhaté. A munkaidő megállapításánál a több munkáltató részére történő munkavégzés munkaidejót össze kell számítani.

Ha a fiatal munkavállaló napi munkaideje meghaladja a 4 és fél érát, részére legalább 30 perc munkaközi szünetet kell biztosítani. A fiatal munkavállaló részére a napi munkájának befejezése és a másnapi munkakezdés között legalább 12 éra pihenőidőt kell biztosítani, ettől sem a kollektív szerződés, sem a felek megállapodása nem térhet el érvényesen semmilyen esetben sem. A munkavállalót hetenként két pihenőnap illeti meg, ettől érvényesen eltérni munkaidőkeret alkalmazása esetén sem lehet."

Amúgy mennyi lenne az a méltánytalanul kevés?

2017. aug. 21. 21:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen ezekkel én is tisztában vagyok, ezért elég halszagú a munka :( Egyébként 250 Ft/óra a fizetésem. Nem tudom hogy a diákmunkásoknak van-e minimálbér, de ha van, akkor ez bőven alatta lehet. Amúgy már eldöntöttem hogy ma hívom fel a diákszövetkezetet hogy visszamondjam. Ez nekem ennyi pénzért nem éri meg. Ráadásul ezek után kíváncsi lennék hogy bánnak a diákokkal, mert ezek alapján nem hiszem hogy megbecsülnék őket (bár elvileg nem kapnak diákmunkást.... nem is tudom miért....)
2017. aug. 22. 07:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
250 ft/óráért SEMMIKÉPPEN ne vállald el. Nnem elhallottad véletlenül, és 450 vagy 750? (első vagyok)
2017. aug. 22. 07:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nem hallottam félre, mert először e-mailben küldték ezt át, ezután még direkt oda is telefonáltam, hátha elírták, de csak egy megerősítést kaptam :( Egyébként már elintéztem hogy nem megyek
2017. aug. 22. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne vállald el,ennyi.
2017. aug. 22. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Jól tetted hogy lemondtad, egy percig ne keseregj miatta. Legszívesebben felgyújtanám az ilyen diákszövetkezetet, nem érdekelne hogy milyen büntetés jár érte...
2017. aug. 29. 18:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Fuu ez nagyon durva.

Nálunk a takaritók 600ft/h val kezdenek. És ennél csak feljebb van...

Nem hiszem,hogy a diák szövetség ilyen melót akarna kiosztani,szerintem őket is palira vették.

2017. aug. 29. 19:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az (értelmes) válaszokat! Abban biztos vagyok hogy nem a diákszövetkezet hibája volt ez a dolog, bár ha azt vesszük lehetnének sokkal körültekintőek, ha már szerződést kötnek egy munkáltatóval. Jó én nem kifejezetten a pénz miatt kezdtem el dolgozni, de nem vagyok hajlandó kb. annyi pénzért dolgozni mint a fekete munkások. Na jó nem hisztizek, de ha ezt egy munka előtt álló tanuló olvassa: VIGYÁZZATOK! :D
2017. aug. 29. 21:40
 10/11 anonim válasza:
Miért emelted ki a kérdést?:D Visszamondtad nem??
2017. dec. 28. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!