Ha proba ido alatt kirugnak miert kell nekem felmondasi levelet irnom? Mikor en nem mondtam fel hanem elbocsajtottak.
Ez érdekes...
A lényeg: Felmondást mindig írásban teszünk meg, és akkor válik közöltté, ha a másik fél tudomására hozzuk, vagyis amikor átadjuk neki. Addig - jogilag - nincs is felmondás.
Gondolj bele, egy jogvita esetén Te ezt állítod, Ő pedig mást. Ki dönti el, hogy kinek van igaza, ha senki nem tud semmit bizonyítani?
Most a helyzet úgy néz ki, hogy szóban felmondtak Neked (amit valószínűleg nem tudsz bizonyítani), de veheti úgy is a munkáltató, hogy nem mentél be dolgozni, tehát munkavégzési kötelezettségednek nem tettél eleget. Ilyen esetben általában elbocsátás a vége a dolognak, és Te most azért vagy szerencsés, mert mindez próbaidő alatt történik, tehát vagyoni hátrány nem ér (kártérítés-fizetési kötelezettség stb.), de jogilag akkor sem tudni, hogy most akkor mi is van.
Most az a kérdés, hogy a munkáltató miként kezeli ezt a helyzetet...
Nem fogja kiadni a fizetésedet - szerintem - mivel nem írtad meg a felmondásodat. Tehát nincs beadva a felmondás, nincs mihez viszonyítani az 5 napot.
Ha meg Ő mondott fel (tegyük fel írásban), de Te nem vetted át, akkor megint csak jogilag nem oké a dolog.
Nem véletlenül írtam, hogy másnap be kellett volna menni...
Ráadásul még "jól" is jártál volna, mert egészen addig, amíg írásban nem mond fel, ki kellett volna fizetnie a napjaidat.
Hat elvileg neki kellett volna megirni az elbocsajtas de semmit nem irt szerintem mert en nem irtam ala semmit
Ma felhivom es megkerdezem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!