Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha proba ido alatt kirugnak...

Ha proba ido alatt kirugnak miert kell nekem felmondasi levelet irnom? Mikor en nem mondtam fel hanem elbocsajtottak.

Figyelt kérdés
Nemigazan ertem eltudnatok magyarazni?
2017. aug. 16. 21:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ugy volt hogy delutan ugye dolgoztam es akkor elbocsajtott es azt mondta tobbet ne menjek masnap iirt hogy kuldjem el a felmondasi levelem es akkor kerdeztem hogy miert kuldjek azt mikor o bocsajtott el de nem valaszolt
2017. aug. 17. 10:17
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez érdekes...

A lényeg: Felmondást mindig írásban teszünk meg, és akkor válik közöltté, ha a másik fél tudomására hozzuk, vagyis amikor átadjuk neki. Addig - jogilag - nincs is felmondás.

Gondolj bele, egy jogvita esetén Te ezt állítod, Ő pedig mást. Ki dönti el, hogy kinek van igaza, ha senki nem tud semmit bizonyítani?

Most a helyzet úgy néz ki, hogy szóban felmondtak Neked (amit valószínűleg nem tudsz bizonyítani), de veheti úgy is a munkáltató, hogy nem mentél be dolgozni, tehát munkavégzési kötelezettségednek nem tettél eleget. Ilyen esetben általában elbocsátás a vége a dolognak, és Te most azért vagy szerencsés, mert mindez próbaidő alatt történik, tehát vagyoni hátrány nem ér (kártérítés-fizetési kötelezettség stb.), de jogilag akkor sem tudni, hogy most akkor mi is van.

Most az a kérdés, hogy a munkáltató miként kezeli ezt a helyzetet...

2017. aug. 18. 05:01
 13/18 A kérdező kommentje:
Hat en sem tudom hogy o hogy kezeleli a helyzetet.. de en ugy tudom hogy ilyenkor 5napon belul ki kell utalniuk a penzt amit ledolgóztam ha ez nem tortenik meg akkor bemegyek es meg kerdezem hogy most mi is a helyzet.
2017. aug. 18. 09:39
 14/18 A kérdező kommentje:
Csak az a gond hogy en semmilyen paport nem irtam ala azota amiota felmdott nekem szoval most nem tudom hogy mi van
2017. aug. 18. 09:57
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem fogja kiadni a fizetésedet - szerintem - mivel nem írtad meg a felmondásodat. Tehát nincs beadva a felmondás, nincs mihez viszonyítani az 5 napot.

Ha meg Ő mondott fel (tegyük fel írásban), de Te nem vetted át, akkor megint csak jogilag nem oké a dolog.

Nem véletlenül írtam, hogy másnap be kellett volna menni...

Ráadásul még "jól" is jártál volna, mert egészen addig, amíg írásban nem mond fel, ki kellett volna fizetnie a napjaidat.

2017. aug. 18. 09:58
 16/18 A kérdező kommentje:

Hat elvileg neki kellett volna megirni az elbocsajtas de semmit nem irt szerintem mert en nem irtam ala semmit

Ma felhivom es megkerdezem

2017. aug. 18. 10:03
 17/18 A kérdező kommentje:
Amikor bennt voltam azt mondta hogy o elkuldi a felmondasom masnap meg azt irta hogy en kuldjem el
2017. aug. 18. 10:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Nézd, mi innen nem tudunk segíteni. Ezt Neked kell intézned valahogy. Vedd fel a kapcsolatot a "volt" főnököddel, és egyeztess vele.
2017. aug. 20. 05:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!