IT Key Account Managerként / Projektvezetőként mennyi fizetés lenn reális az alábbi feladatokkal?
Sziasztok!
IT Sales Manager / projektvezető / értékesítő vagyok egy magyar IT cégnél. (4-5 éve)
Jelentősebb projekteken dolgozok / van saját ügyfélköröm.
Feladatok: Projektek felügyelete, összerakása, tárgyalása, ügyfelek felkutatása, kapcsolat kiépítése...stb.
Főleg kiszolgáló (server&storage) oldalon mozgok.
Évente kb. összesen nettó 400-600m projekt összértéken dolgozom (árbevétel 25%-a).
Ebből kb. nettó 50-100m volumen saját ügyfél akiket mozgatni is tudok, ha váltásra kerül a sor.
Nem vagyok informatikus de bele tanultam a szakmába annyira, hogy a nagyobb volumenű projekteket le tudjam vezetni, önállóan tudjak tárgyason részt venni.
Szakmailag pre sales-ekre szükségem van, önálló rendszer tervezést nem merek vállalni...stb.
Gazdasági diplomával rendelkezem, erős informatikai beállítottsággal és tudással. Tárgyalóképes angollal.
Kérdésem az lenne, hogy ebben a pozícióban / feladatokkal ti mennyi fizetést/juttatást tartotok reálisnak?
Köszönöm!
Az a 4-600 millió Ft nem olyan vészes összeg, nálunk egy-egy projekt nagyobb. Szerver + storage rész szintén nálam az a dolog, ami nem ad sok extrát, mert bármelyik cloud szolgáltatónál hostolok egyet, ha nagyon kell, vagy összerakják a belső IT-n standard igényfolyamatok mentén.
Ha nagyobb nem kizárólag infrás projekteket el tudsz vinni, akkor szerintem bruttó 1 misi körül bepróbálkozhatsz, nyilván ez kortól is függ.
ezt akartam megjegyezni, hogy a project összérték nem sokat mond. Nem mindegy, hogy 10 vagy 40% rajta a margin...
Ha csúnyán akarnám kifejezni magam xar feltételekkel könnyű nagy forgalmat generálni. A király az aki jó feltételekkel generál nagy forgalmat.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó valaszolonak: Átlagosan 10% a nyereség.
Továbbá pontosabb adat: 600m forgalomból 60-85m a haszon (mivel tartalmaz eladott szolgáltatást/munkát is)
Erre általánosságban annyit tudok mondani, hogy az nagyon rossz árrés (nyilván ezt akartad írni, nem profitot ^^). Ha a cégnél más is ilyen árrésekkel dolgozik akkor elmegy, de akkor ügyetlenke a cég.
Amúgy csak a tapasztalatod alapján a munkaerőpiacon br. 7-900e bér beleférne simán. Ha nem csak "beletanulnál" hanem lenne formális képzésed is (pl. PM képzés, Prince2 és valamilyen IT képzés) akkor "up to +50%" is gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!