Pénzügy-számvitel alap diplomával (számvitel specializáció), egy kisebb cégnél Budapesten milyen fizetés reális pályakezdőként? És 5-10 év után?
Semmiképpen nem szeretnék multihoz menni, maximum 1-2 évig bírnám, de hosszútávon nagyon nem az én világom...
Mennyivel számíthatok így kevésbé jövedelmező karrierre?
Egyébként PSZK-n végzek valószínűleg jövőre, angolul felsőfokon, spanyolul és olaszul középfokon beszélek, németet pár hónapja kezdtem, ha ez számít.
22/L
250 nettó.
Ha kérik a nyelveket, 300.
Kis cégnél a nettó 250 sok lesz. A kis cégek többsége nem arról híres, hogy szeret fizetni.
Kezdőként egy nettó 180-200 már jó pénz. Mondjuk pont ezért ne menj kis céghez, főleg ne ilyen képzettséggel. Menj el már most gyakornoknak egy nagyhoz, és utána simán meglesz a 250.
Ez a kizsákmányoló multi duma azoktól van, akik sosem dolgoztak ott. Multinál heti 45 óránál még sosem dolgoztam többet, de inkább 40-et. Kis cégnél simán tologattam az 50+ órákat, közben meg a tulaj úgy bánt velünk mintha a hátsójából húzott volna ki minket
Életem legrosszabb döntése volt annyi időt rothadni a nagy magyar vállalkozóknál, akik folyton a multival riogattak mindenkit. Hát, kb egy szava nem volt igaz, most megbecsulnek emberileg és anyagilag.
Jah, és a kolleganőket vállalkozó úr vissza sem vette GYES után, mondván, hogy majd biztos otthon marad a gyerekkel, vagy ha mégis akkor ment a pampogás hogy a gyerek nem kifogás. Most dolgozó szülők program, home office... igen, marha rossz itt gyerekesnek lenni.
Hát igen. Az állami szféra kényelmes langyos pocsolyájához képest az összes cég kizsákmányoló.
Nincs is semmi gond ott, míg nem jön valami politikai irányváltás aztán jön a fűnyíró elv, meg a tisztogatás, azszervezés. Fiatal vagy még, és nem láttál kormányváltást 😀
Kicsit elkanyarodtál a kérdéstől...:) pedig nem is ez a fő oka, hanem ahogy írtam, nekem az a fontos, hogy olyan cégnél legyek, ahol mind ismerjük egymást... nem bírom ezeket a beléptető kártyás személytelen helyeket. Ahol 3-4 emeletnyi labirintus az iroda, és sosem tudod, ki az, akit éppen meg kéne keresned.
De maradjunk az anyagiakra irányuló kérdésnél, további vélemények is érdekelnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!