Önéletrajzba érdemes beleírni, hogy 140 az IQm?
Lehet, hogy 90-es IQ-val "Janibb" lesz, mint akinek sokkal magasabb van, mert ha ért a szakmájához és életrevaló, akkor sokkal jobb esélyei vannak, mint egy tutyimutyi, de magas IQ-val rendelkező embernek.
Ahogy írta az egyik hozzászóló: az IQ nem azonos a tudással (szakmai tudással)
Mensás papírért hol lehet jelentkezni? Csak mert nekem
a tiednél is magasabb az IQ-m. Igaz, utoljára 15 éve
tesztelték, azóta lehet nőtt..vagy csökkent... ki tud-
ja?
Az IQ teszt egyébként csak egy teszt, sokféle létezik,
rájössz, melyik ábra kell a sorba és kész. Csakhogy az
élet nem erről szól. Lehet jó a logikád a képkeresésben,
ha nem tudsz kicserélni egy porzsákot..
Kérdésre visszatérve, felesleges beleírni. Sőt, ha már
arcoskodva mész egy esetleges állásinterjúra, szépen a
képedbe fognak röhögni és mehetsz....
Legyél szerény, de határozott, komoly, korrekt, és a
beszédstílusod is csiszold. Meg még van egy halom
paraméter, de ezek ismerete alap 120-as IQ felett.
"Csak mert nekem a tiednél is magasabb az IQ-m. Igaz, utoljára 15 éve tesztelték"
hát az övé sem lehet sokkal frissebb, mert már jó ideje más skálán adják meg az eredményt, így 140-et senkinek sem írnak tudtommal, max. 135 felettit (ha jól emlékszem a mostani 1%-os határra)
:-)
Azt beleírhatod a hobby-hoz vagy egyéb részhez hogy mensa tag vagy. Én nem vagyok az, de az egyik ismerősöm beleírta és volt hogy interjún megkérdezték tőleg és beszélgettek erről. Mondjuk nem vették fel :D
De alapvetően egy jelölt felvétele elsősorban a végzettségén, szakmai tapasztalatán, és nagyon nagy részben azon múlik, hogy szimpatikus e, vagy sem. Ennek a háromnak kell klappolnia (mérnökként dolgozom).
Nekem nem túl magas az IQ-m, 106. Illetve azt sem tusom mennyire hiteles mert pszichológusnál métték... De egyszer csináltam mensás online tesztet ahol hasonló lett 108. (Tudom, hogy az online verzióra azt mondják, hogy béna)
De a nővéremnek elvileg csak 86 (nem fogyi, csak diszkalkuliás) és mégis sikeresebb a saját területén mint én és a kreativitásának köszönhetően hamarabb is jutott feljebb a szamárlétrán mint az megszokott.
De a területedtől is függ a dolog. Valahol egyértelműen előny a magas IQ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!