Érdemes ezt is beleírni az önéletrajzba? És ha rákérdeznek interjún?
Én meg nem írnám bele. Nem baj, ha vannak lyukak az önéletrajzában, általában 1 oldalas önéletrajzot szoktak kérni, annál hosszabbat el sem olvasnak, tehát én is csak a szakirányú, oda vonatkozó végzettségeket/munkahelyeket szoktam beírni.
A férjemet most vették fel informatikai állásra, nincs ilyen végzettsége, teljesen autodidakta módon tanult meg itthon egyedül programozni. Tesztírás volt, meg kérdezgették, mindenre tudott válaszolni, nem kérték a papírt.
Egy félbehagyott egyetem viszont rossz pont, voltam én olyan AC-n, ahonnan azonnal kiküldtek egy srácot, mert azt mondta, hogy nem fejezte be az egyetemet.
Egy szimplán félbehagyott egyetem valóban lehet rossz pont, többek között azért is, mert nincs meg a befejezett felsőfokú végzettség. De a kérdésben leírt eset azért más, mert az illető szerzett végzettséget. Az meg mindennapi dolog és semmi gond nincs vele, hogy az ember menetközben jön rá arra, hogy egy szak nem neki való, 18 évesen kevesen olyan szerencsések, hogy egyből megtalálják a helyüket.
Itt annyi bökkenő van csak, hogy furán jön ki tényleg, hogy elmegy valaki másik szakra, aztán mégis az előző szakterületen szeretne elhelyezkedni.
Én valami olyasmit mondanék, hogy gimnazistaként meg voltam győződve róla, hogy gazdasági területen szeretnék érvényesülni, és a cél érdekében az egyetemen jobbnak láttam a másik szak elvégzését. De mivel az informatika mindig is érdekelt, folyamatosan képeztem magam tovább, olyannyira beleástam magam a témába, hogy rájöttem, ez az én utam.
Szerintem ebbe nagyon nem lehet belekötni, legalábbis jobb, mint ha az igazat mondaná. És én már csak azért is bennehagynám a félbehagyott sulit az önéletrajzban, mert kötődik az informatikához, így látják, hogy ha a párod nem is végezte el, de azért tényleg volt köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!