Orvosként megéri megcsinálni a USMLE vizsgát?
Most vagyok ötödéves, komolyan elgondolkoztam azon, hogy belevágnék a felkészülésbe. Nagyon szeretnék Amerikában élni, de tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz eljutni odáig, hogy én kint praktizálhassak. A kérdés az, hogy reális-e ez az álmom?
Az orvosin idáig folyamatosan nagyon keményen nyomtam a tanulást, majdnem teljesen kitűnő vagyok, így nagyon jól tudom a korábbi évek anyagait (illetve kis ismétléssel egyből visszajönnek még az alaptárgyakból tanult dolgok is, hiszen anno mindenen alaposan átrágtam magam). Szóval én úgy látom, hogy maga önmagában a USMLE vizsga abszolválása nem lehetetlen számomra.
Arra gondoltam, hogy itthon kezdem el a szakorvosképzésemet egyetem után, mellette megcsinálom a USMLE vizsgát. Bár tudom, hogy még ha ki is jutok Amerikába, ott nem fogják elfogadni az itthoni szakorvosképzést, tehát kezdhetem elölről. De ezt nem bánom.
Van valakinek tapasztalata ezzel a témával kapcsolatban? Esetleg letette valaki a vizsgát? Hogyan csinálta?
Köszi a válaszokat előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!