Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen esetben jár a 100%-os...

Ilyen esetben jár a 100%-os táppénz?

Figyelt kérdés

Munkahelyen bevezették az ecélbetétes cipőket.

Egy hete hordom, nem is volt kényelmetlen.

A hét közepe fele éreztem, hogy kicsit mintha nyomna elől a lábfejemnél, betudtam annak, hogy lehet hogy be kell járatni (napi 10 órában járok vele fel-alá, csak 20-30 percet ülök egy nap).

Péntekre már menni alig bírtam vele, ma meg már nem jött fel a lábamra, úgy be van dagadva mint a kettő és iszonyatosan fáj. Mintha ráütöttek volna pöröllyel.

Most otthon maradtam, polcolom, fáslizom, jegelem, kicsit jobb, de még mindig nem tudok menni. Bicegek.

Ha be tudom bizonyítani, hogy az új munkacipő okozta, akkor amíg rendbe jön a lábam, kaphatok 100%-os táppénzt? Kitől érdeklődjem ezt meg a munkahelyen, kihez tartozik? Üzemorvoshoz? Háziorvosnál voltam vele ma reggel, aki azt ajánlotta menjek be megröntgeneztetni is, de nem megyek szerintem, jobb most így hogy pihentetem és nincs rajta cipő. Csak fáj de nagyon.

2017. júl. 17. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Balesetnek nem baleset, és foglalkozási megbetegedésnek se fogják venni.

Van szád, szólni kellett volna. Késlekedtél az orvosi ellátás igénybevételével, ezen is bukik a dolog...

2017. júl. 17. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Kizárt. Főleg, mert nem jelezted, hogy a biztosított munkaruha nem megfelelő (töri a lábad)
2017. júl. 17. 18:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Ó, értem...

Köszi a válaszokat.

Még annyit hadd kérdezzek, már csak érdekességképp:

haveromnak is megírtam a sztorit, meg hogy szerinte mit csináljak, elmesélte, hogy tavaly ő úgy járt, hogy fél év alatt lett a munkacipője miatt egy olyan bőrkinövése/tyúkszeme már maga se tudja, hogy semmit nem tudott vele kezdeni, végül a sebészetre elment megmutatni, a doki pedig kérdezte, hogy cipőjében van-e talpbetét, vagy nem nyomja-e, nézte a testtartását is stb.

A cipője kényelmes volt, tudott vele dolgozni, de állítólag ahol fokozatos nyomásnak van kitéve (talpon néhány ponton) ott hiába nem töri a cipő, kialakulhat ilyen bőrkeményedés vagy tyúkszem.

Végül haver tyúkszemét vagy mijét 1 hónappal később kiszedte a sebész, 2 hétig összevarrt lábbal volt otthon.

Sima táppénz, házidoki.

Ebben az esetben sem lehetett volna igényelni a 100-at? Itt még szólni se tudott, mert nem volt kényelmetlen, de azt mondja fejét tenné rá, hogy a munkacipő - doki is arra gondolt -, soha nem volt ilyen a lábán ameddig ezt el nem kezdte hordani.

Idén kért másik cipőt, azóta jó neki.

2017. júl. 17. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
És az doki írásba merte adni szakvéleményét miszerint a cipő az oka? Ugye nem...
2017. júl. 17. 20:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Erről nem tudok. De valószínúleg nem
2017. júl. 17. 20:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100% táppénz csak és kizárólag munkahelyi baleset esetében jár!(leesel a lépcsőn, rád esik egy láda, elcsúszol, stb.)Komolyan vizsgálják. Egy szorító cipő nem munkahelyi baleset:-)
2017. okt. 6. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!