Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetem, vagy kulfoldi munka?

Egyetem, vagy kulfoldi munka?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 eves vagyok, iden erettsegiztem, kb.99%, hogy felvesznek arra az egyetemre, amit elso helyre jeloltem. Viszont idokozben eleg sokat gondolkodtam, es ha tegyuk fel elvegzem a szakot, akkor dolgozhatok 160-180-200 vagy valamivel tobb nettoert. Oke, egy elismert diplomas ember vagyok de az anyagi javakat tekintve picit tobbet szeretnek az elettol. Tavaly nyaron masfel honapot dolgoztam egy angliai gyarban, a szuleim elvaltak es akkor edesapam volt ott, vele voltam, a 12 oras munkaido eleg gyer volt, viszont a fizum mondanom sem kell az itthonihoz kepest eleg kiemelkedo. Mivel a nyelvet nagyon jol beszelem, ezert lehetnenek jobb munkaim is nagyobb jovedelemert. Aztan ha ugyesen forgatnam magam, 4-5 ev mulva egy egesz jo jovedelemmel johetnek haza, amivel mar indithatnek vallalkozast, vagy legalabb tudnek hazat, autot nyugodt szivvel venni. Szoval a kerdesem az lenne, ti mekyiket valasztanatok, es miert? A valaszokat elore is koszonom!
2017. júl. 13. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp tegyél le valami szakmát aztán menj.
2017. júl. 13. 11:40
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Azt vágod, hogy a 12 órás gyári béredből egyeüdl albérletet fenntartani meg megvenni kint a bérletet, kaját az baromi sok pénz?
2017. júl. 13. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Egyetem majd* külföldi munka
2017. júl. 13. 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
2# Miért, itthon jobb a helyzet? dolgozol napi 12 órát heti 6 napon keresztül, jóesetben kaosz nettó 200-at, amiből csak egy 2 szobás albérlet minimum 120e.. MO jobban teljesít
2017. júl. 13. 20:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért csak a fizetéseket hasonlítod össze? A megélhetés is ugyan annyira fontos. Angliában az albérlet nagyon sok pénzbe kerül. De már csak a mindennapi betevőt beszerezni sem olcsó mulatság ott.

Ne legyél anyagias. Végezz el egy egyetemet, hogy legyen egy szakmád. Utána elmehetsz, de szerintem mindenképp fontold meg az itthon maradást is.

2017. júl. 13. 22:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat! Másrészt annyit hozzátennék, hogy leírtam, szóval éltem kint, tudom, mi mennyibe kerül, az pedig tévhit, hogy minden drágább, mint itthon. Az albérlet nem olcsó, de nem túlságosan drága. Valamint azt is leírtam, hogy tavaly csak másfél hónapot voltam kint, tehát nyári munka volt, most ha mennék a nyelvtudásomnak köszönhetően kaphatnék jobb munkákat is. Nem egyszerű ez...
2017. júl. 14. 13:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, de azt is írtad, hogy apuddal voltál kint. Gondolom azért ő is segített anyagilag.

Na de akkor gondold végig a külföldi szálat. Azt írod, hogy 4-5 év múlva lesz elég pénzed (bármennyi is legyen az) és hazajössz. És mit fogsz csinálni? Vállalkozáshoz nem elég a pénz...akkor már én is vállalkoznék. Veszel egy házat és egy autót. Ennyi a nagy álmod? És mindezt, hogyan akarod fenntartani? Legjobb esetben vissza fogsz Angliába.

Megint csak azt tudom mondani, hogy végezz el egy "piacképes" szakmát és idővel kialakul az anyagi helyzeted is. Lehet nem 4-5 éven belül veszel házat, de legalább nem sorvadsz egy gyárban ahol 30 éves korodra egy zsémbes, síránkozó, utálkozó emberré válsz.

2017. júl. 14. 21:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is 19 éves vagyok és én Németországban gondolkodom. Én is angolul tudok csak, de ismerősöknél laknék és kint járnék először nyelviskolába, majd dolgoznék. Szerintem nagyon megéri 1-2 évet kimennni, akár egyetem előtt vagy helyett. De ez természetesen a te döntésed. Beszéld meg a családoddal, mert ők jobban ismernek és biztos tudnak használható tanácsokat adni.
2018. jan. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!