Ha felmondtam és nem tudtam ledolgozni a felmondási határidőt, a munkáltató pedig bem fizette ki a júniusi beremet mit tehetek?
Figyelt kérdés
Tudom hogy le kellett volna dolgozni de a munkahelyemre vettek fel mást mivel időben szóltam. Viszont a beremet elfelejtette elutalni.2017. júl. 10. 18:23
11/15 A kérdező kommentje:
Abból nem vonhatnak le belőle. Külön kell neki behajtania.
2017. júl. 10. 20:52
12/15 anonim válasza:
Így van. Bérből a munkáltató csak úgy nem vonhat le. Arra csak jogszabály jogosíthatja fel, vagy maga a dolgozó.
Arra, amit a munkáltató tesz, nincs joga. A kérdező ledolgozott óráit nem fizeti ki, pedig arra - törvény szerint - bérezés jár.
Ha ettől függetlenül a munkáltatónak is jár valami a dolgozótól - mivel a felmondási időt nem töltötte le, ezért törvény alapján jár neki a le nem töltött felmondási idő járó távolléti díjadnak megfelelő összeg -, azt fizetési felszólítással követelheti a volt munkavállalótól (nem kell bizonyítania), de akkor sem vonhat le semmit kénye-kedve szerint a jogos béréből.
Az ezen felül keletkezett egyéb kárát kell bizonyítania, azt pedig munkaügyi bíróság közbenjárásával követelheti csak.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. júl. 11. 08:39
14/15 anonim válasza:
Pedig jobban járnád ha elfelejtenéd. Ha pampogsz a fizetésért, akkor számonkérik rajta a le nem dolgozott hónapot a felmondási idő alatt, azonnal beperelnek és a pert megnyernék biztosan. Több százezret, milliót kell majd fizetned. Megéri?
15/15 A kérdező kommentje:
Meglátjuk majd at ügyvéd megmondja. Köszönöm!
2017. júl. 11. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!