Másfél év PHP fejlesztői tapasztalattal ez reális fizetés?
Budapesten dolgozom egy kis cégnél,6 órás állásban nettó 120 ezer forintért. Természetesen objektum orientált szinten.
Szerintetek ez a bér reális?
A válaszokat előre is megköszönöm!
Kedves 9. válaszoló!
Egyrészt: Nem a munka helyett csinálom ezeket,hanem szabadidőmben :)
Másrészt: Attól,hogy a profik csináltak ilyeneket,nekem nem szabad? :) Pedig én szeretnék egy saját keretrendszert,amit a saját szájízem szerint alakítok,építek fel... Úgy vélem,ettől (is) fejlődik az ember...
Kedves 12. válaszoló!
Nem az a célom,hogy az enyém legyen az elterjedt,meg az etalon,csupán érdekel a működése ezeknek a rendszereknek,és szeretném megmérettetni magam ebben a témában.
Pl. érdekelt,hogyan működik a Dependency Injection,kollégám tavaly elmagyarázta,én meg írtam egy sajátot,ami még az osztályok függőségeit is tudja cache-elni.
Full ugyan így kezdtem, a lényeg hogy ne ragadj le és hogy tanulj.
Azok a kompetenciák amiket leírsz -és ha jó vagy benne- , megérnek 250-et. Minimum. Az átlag fejlesztő akiket interjúztatok ott tartanak, hogy wortpress theme átalakítás. Aki egy keretrendszert ír, az annyira hülye nem lehet.
Talán még annyi, hogy kicsit menj rá a java részre, mert sokkal többet tudsz vele keresni.
"Egyrészt: Nem a munka helyett csinálom ezeket,hanem szabadidőmben :)"
Ez nem derült ki korábban. Akkor meg kevés a fizetés. Gyakorlásnak jó a saját.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Igen,a Java-n gondolkodtam,hogy azt is el kellene kezdenem tanulni.
Meg még van egy kevés VMWare,VirtualBox,és AutoIt, ismeretem.
Ne hallgass arra, aki mást mond, szabadidődben ilyen framework-öket írni a legjobb módja a tanulásnak. A már létező rendszereket is könnyebb átlátnod, ha írtál sajátot, meg tök jó látni, hogy gyakran magadtól is hasonló tervezői döntéseket hozol, mint az említett nagy csapatok. :)
Az már más kérdés, hogy production-ben mennyire van értelme használni, amit írtál. Valószínűleg nagyon ritkán van olyan helyzet, hogy megérje. De a megszerzett tapasztalat biztosan hasznos.
Saját keretrendszer úgy néz ki, hogy megírsz egyet. kidobod. újraírod, kidobod. Ezt vagy 10x megcsinálod, mire a végére lesz valami.
Én így csináltam. Aztán utána megismerkedtem a symfony-val és rájöttem, hogy ugyanúgy működnek abban is a dolgok mint nálam, csak sokkal jobban, kitesztelve, stb. És át is szoktam.
Most nemrégiben kellett saját keretet írnom a cégben mert a sok kolléga túlságosan balfax a symfony2-höz és sírtak, hogy nekik nem jó. Oké elővettem egy fapados régebben megírt keretemet.
Nah megint sírt mindegyik, hogy nem elég jó, ez kéne bele, az kéne.
A végére odáig jutottunk, hogy lényegében megírtam az egészet a symfony2 sémájára, teletűzdelve symfony-s komponensekkel. Megjegyzem, hogy k.va jól sikerült. Stabil, jól működik, jól kezelhető.
ORM-et eszembe nem jutna írni alá, mert soha nem érne fel egy Doctrine-val, Félkarú rablót pedig nem akarok, inkább ott van helyette a PDO és egy alapszintű model kezelés.
Szóval a saját keretrendszer jó, de ne ragadj le az első verziónál, ez nagyon fontos.
Egy ismerősöm deplhiben készített annó egy kalandjátékot. Lassan 10 éve. Időnként azt foltozgatja.
Mondtam neki, hogy írja újra, d nem akarja. Nem is lesz belőle semmi. ez van.
Az FTP-t amúgy skippeld. Ha szükség van rá majd utánanézel, amúgy ne koszold be vele magadat.
Hol dolgozol amúgy? Pesten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!