Miért mondják, hogy rosszul keresnek a katonák?
Most volt fizetésemelésük és így nézz ki a bérezésük:
Nettó 150.000 fölött a minimum ,amihez kétévente jön 2500+ ha magasabb rangba vagy akkor ahhoz is jön még valamennyi.
Ebédet pedig bent ad a katonaság.Akkor miért mondják ,hogy rosszul keresnek ,amikor 10 év katonaság után nettó 170.000 körül is kereshetsz? (Katonaság oldaláról szedtem ,szóval hivatalos)
Érettségivel bemegyek egy toborzóirodába,jelentkezek, felvesznek és akkor ennyit keresnék,ami nem rossz szerintem.
Vegyészmérnökként 10 év után tartok nettó 124e-nél, de katonának 30 felett nem igazán vesznek fel, erőnlétin is elbuknék már :)
Szomszédom 59 éves, már 41 éve katona, most kap nettó 146e-et, ami még messze van az általad írt összegtől.
Voltam multinál pár évet bruttó 150e-el kezdtem, majd emeltek 171e és végül 180e-et kaptam.
Utána 1 évet más területen dolgoztam, nettó 100e-em volt a bruttóm elvileg minimálbér volt, fizetési papírt nem láttam.
Új helyen br. 165e-el kezdtem laboránsként, előléptettek br. 180e, most 5-ödik éve vagyok itt, jelenleg 186 500-at kapok sajnos bruttóban.
Volt csoporttársam dolgozott 14 hónapot a Richternél br. 210e-et kapott (2015-ben hagyta ott), annyiért viszont biztos, hogy nem váltanék.
Persze keresgélek állást, küldözgetem az önéletrajzomat, durván egy hónapja voltam egy interjún br. 230e-et ajánlottak, szintén költőzni kéne, munkásszálon biztosítanának helyet havi 40e-ért, de ez is visszalépés lenne anyagiakban, másrészről 35 éves fejjel már nem szeretnék több emberrel közös szobát, voltam kollégista egy életre eleget.
Vegyészmérnökként autóipsri műanyaggyártó vagy annak vevője minőségügyesként simán alkalmazna, ha a vennéd a fáradtságot, hogy a "bonyolult" minőségügyes dolgokat megtanuld a netről. ( PPAP, 8D method, ishikawa-5why, 5W2H, PFMEA alapok meg mellé jó problémamegoldó készség) junior pozíció vidéken, 300-350 bruttó (minőségügyes vagyok, kohász eredetileg ;))
És autóipari minőségügyes helyekből van egy csomó vidéki autóiparra szakosodott ipari parkokban pl Győr és környéke Audi és Beszállítói (de pl Dana off-highway üzeme us itt van), Tata-Tatabánya-Környe-Oroszlány, Mór-Szfehérvár-Pusztavám, Kecskemét Daimler beszállítók, Miskolc esetleg Takata, Esztergom Suzuki beszállítók...
Vagy ugyanezt esetleg folyamatmérnökként repcsiiparban pl Henkel Környei Ip Park
Egyetem/főiskolára sajnos nem akarok menni,viszont mondja mindenki,hogy a pénzügy -számvitel okj-t végezzem el és mivel Budapesten lakom ,ezzel is lehet munkát szerezni,most néztem tényleg van jópár ilyesmi állás ahol kozépszintű végzettség (érettségi plussz ilyen szakirányú kell)
Szóval lehet elvégzem ezt,igaz 2 év,de mindenki ,és ti is azt mondjátok ,hogy az érettségi mellett egy pénzügyes okj-val is többet lehet keresni mint nettó 150. akkor miért ne :)
10 ev utan kapsz plusz 20 ezret? Ez most komoly?
Erdelyben vagyok katona, 10 ev alatt 2,5x lett nagyobb fizetesem. 1000 lejrol indult, most van 2500, plusz 440 alberlettamogatas, agusztusban varhato meg 100 lei fizuemeles. Osszehasonlitaskent, alberletre kozponti 2 szobas lakas 600 lei/honap. Igy tenyleg rosszul keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!