Miért mondják, hogy rosszul keresnek a katonák?
Most volt fizetésemelésük és így nézz ki a bérezésük:
Nettó 150.000 fölött a minimum ,amihez kétévente jön 2500+ ha magasabb rangba vagy akkor ahhoz is jön még valamennyi.
Ebédet pedig bent ad a katonaság.Akkor miért mondják ,hogy rosszul keresnek ,amikor 10 év katonaság után nettó 170.000 körül is kereshetsz? (Katonaság oldaláról szedtem ,szóval hivatalos)
Érettségivel bemegyek egy toborzóirodába,jelentkezek, felvesznek és akkor ennyit keresnék,ami nem rossz szerintem.
De szerintetek akkor mennyi az a bér ami már jónak számít?
Mert nettó 170.000-ből már meg lehet élni szerintem
170 nettó az ahhoz elég, hogy magadban csendesen megélj egy normálisabb lakásban meg egy középkategóriás autóval. Tudod ki gyakorlatozna ennyi pénzért!
Ha beszélsz nyelveket egy klímás irodában simán kereshetsz 200 fölött.
Nyilván, aki semmihez sem ért, nincs végzettsége és sík hülye, annak csábító lehet, mert ugye a katonaságnál nem kell gondolkodni, csak tenni amit mondanak.
De ebben az országban állambácsinak dolgozni nem érdemes.
Pénzügyi végzettséggel nyugi, el fogsz tudni helyezkedni. És sokkal többet kereshetsz, mint katonaként.
Eleve minek a katonaság?
- Korrupt politikusokat védeni? Hát tőlem mind elpatkolhat!
- Más országba menni rendezkedni? Minek, mikor a saját problémáinkat se tudjuk megoldani?
- Terroristák ellen? Magyarország nem igazán célpont, de ha mégis, többnyire csak utólag tudnak bármit is tenni.
- Honvédelem? Ugyan! Bárki akarna megtámadni, olyan harmatgyengék vagyunk, hogy 2 hét alatt kicsinálná az országot bárki.
- Homokzsák pakolgatás árvízkor? Azt az önkéntesek is megcsinálják.
Amúgy nettó 170. Tegyük fel, egyedül élsz.
- Lakhatás (albérlet díja vagy lakáshitel törlesztője): 70 ezer
- Rezsi 35 ezer
- Kaja 30 ezer
- Háztartási kiadások (tisztítószerek, ruházkodás, stb) 10 ezer
- Közlekedés (egy olcsóbb autó fenttartása) 25 ezer
Hopp... el is ment a 170. És akkor még nem mentél szórakozni, nem tettél félre, nem mentél nyaralni, nem költöttél gyógyszerre betegség esetén, stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!