Pedagógus bérbesorolási szint hogyan alakul ha?
Én 5 évet dolgoztam nem köznevelésben tanárként, és azokat se számították bele. Mikor bekerültem állami oktatásba, gyakornokként kezdtem havi 120ezres fizetéssel és következő évben portfóliót kellett írnom.
Ha nem dolgoztál még tanárként összefüggően (megszakítás nélkül!) két évet, akkor gyakornok leszel, 0-2 év tapasztalat, főiskolai végzettség. Ezt keresd a táblázatban.
Igen, sajna :( Nézd, nem azt mondom, hogy ne próbálkozz, mert nekem is mondtak mindent, de végül az összes szakértő, vizsgaelnök, mindenki, aki tisztában volt a szakmai előéletemmel, úgy vélte, hogy ez így rendben van.
Van egy kolléganőm, aki köznevelésben dolgozott egy évet és 11 hónapot, és mivel egy hónap híján nem volt meg a két éve, simán besorolták gyakornoknak újra. Kétszer töltötte le a gyakornoki időszakot. Utána meg hallottam olyanokat (mikor már túl voltam a minősítésen), hogy xy írt egy nyilatkozatot, amiben leírta, hogy ő eddig is tanárként dolgozott, ugyan nem köznevelésben, de megvan a Ped 1-hez szükséges tapasztalata, és elfogadták. Mikor én erre rákérdeztem, hárítottak, mondván, ilyen nincs, rosszul hallottam.
Mindenképp megszakítás nélküli munkatapasztalat kell, köznevelésben. Mondom, nekem az egybefüggő 5 évemet nem ismerték el, mert alapítványi iskolában, meg nyelviskolában dolgoztam le.
Szerintem annyira nincs rend ezekben a dolgokban, hogy az kiakasztó, maga az OH se tudna ide-oda telefonálgatás nélkül mondani erről semmit.
Az a tanácsom, hogy menj el a fenntartóhoz, akihez a suli tartozik és ülj le egy ügyintézővel, hátha elérsz valamit.
Egyébként én azóta is azt tervezem, ha egyszer biztosan kiderül, hogy beszámíthatóak a korábbi munkahelyek, akkor visszamenőleg beperelem őket arra a pénzre, amivel kevesebbet fizettek ki.
Úgyhogy légyszi, írd meg, ha jutsz valamire. :)
Tehát akkor én hiába voltam tanár, mivel csak öt év, ezért jogos volt a gyakornoki időszak... időközben én is olvastam a törvényt és sok egyéb olyan kiskapu van, amin nem fértem volna be - értsd: olyan feltételekkel sorolnak be, amiknek nem teszek eleget sajnos.
Kérdező, igen, ez kegyetlen dolog, a szakma durván alulfizetett. De ne aggódj, bármerre mész, legalább mindenkinek szúrni fogod a szemét a nyári szünet, meg a sajtóban harsogott "állandó pedagógusi béremelések" miatt. Én legutóbb nettó 600 ft emelést kaptam.
Csak azért vagyok tanár, mert kislány korom óta az szerettem volna lenni és nem adom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!