Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy ha nem értem rá az...

Hogy ha nem értem rá az interjú időpontjában akkor már szemétkedni kell? Miért ilyen ez a HR-es?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy munkára és nem telefonban, hanem email-ben írtak, hogy ezen a héten szerdán betudnék e menni. (ezt múlt hét pénteken írták). Írtam, hogy nem mert elutazom, de másik nap szívesen. Visszaírt a csaj, hogy jól van, akkor ezen a héten hétfőn egyeztetünk. Persze, hogy nem írt. Azóta írtam neki több emailt, hogy mi van de nem válaszol. Azt is elfogadnám ha van már jelölt de ha azt kérdem, hogy aktuális e még az interjú azért elvárnék egy választ úgy hogy ő ígérte meg, hogy lesz másik időpont. Meg mi az, hogy meg szab egy napot és nekem már jónak kell lennie. Eszem meg áll. És ez nem azt szűri, hogy ki a jobb munkaerő hanem hogy ki ér rá éppen.
2017. jún. 30. 21:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
34%
Ha 100 önéletrajz van az asztalán, a kérdezőnek meg munka kéne, akkor nem egyenrangú felek. Ez nem visszataszító, hanem tény. Ha a 100-ból 90-en visszaírtak az e-mailre, hogy jó a dátum, akkor nyilván nem fognak esedezni annak a tíznek, akinek nem jó, hogy ugyan, fáradjanak már be, mert ők mindenáron 100 emberből akarnak választani.
2017. júl. 2. 04:59
 12/15 anonim ***** válasza:

"interjú időpontot egyeztetni szokták, nem kinyilatkoztatni."

Ennek így kéne történie.

11#

Amúgy a hr-es miért nem azt írta hogy bocs ekkor van az interjú és kész. Miért kell az emberek agyát húzni?

Ráadásul tudod hogy 100 jelentkező volt?

2017. júl. 2. 13:04
 13/15 anonim válasza:
0%

4-es: Nagyon eltúlzott dolgokat ír. (A többi választ még nem olvastam). Ez a az a jó munkaerő, akinek semmi magánélete, meg ők diktálnak teljesen.... Azért én is olyan helyen próbálok elhelyezkedni, ahol le vannak alap dolgok beszélve az elején és próbáljuk ahhoz tartani magunkat....

Egyébként a kérdésre válaszolva: fura, mert egyszer még ezt el lehet játszani. Persze az se mindegy, hogy adod elő, én meg írtam volna nagyon kedvesen, hogy jaj az a baj, hogy már kifizetéttek a szállást minden, nem-e lehet esetleg áttettetni, hogy ne keljen kihagynod ezekután az utat blablabla.... Azért én ezt nem venném egy kalap alá azzal, mintha azt írta volna hogy: "aznap nincs kedvem bemenni". Mondom egyszer lehet csak, mondjuk átrakatod, utána ha van következő interjú, azt már ne mond le semmiképp, semmilyen indokkal....

2017. júl. 12. 23:08
 14/15 anonim ***** válasza:
25%

4-es vagyok és úgy látom, sokan kiakadtak a szemléletemen :nos, lehet "erősködni", hogy mert a magánéletem így meg úgy, meg nem jó az időpont, stb., de egy dolgot tudomásul kell venni: ha az ember meg akar élni, akkor első a munka, második a magánélet. Lehet első helyre tenni a magánéletet, csak akkor ne csodálkozzon, ha nincs miből megélni.

Persze nyilván a kérdezőnek nem élet-halál kérdése volt ez az állás, mert ha egyedül nevelne egy gyereket és nem lenne miből enni adni neki, akkor nyilván nem az utazás lenne a fontosabb (mondjuk akkor lehet, nem is tudna utazni) - tehát nyilván nem is volt annyira fontos.

Bocsánat, hogy én ilyen szemszögből néztem a dolgot... :-)

És sajnálom, hogy nem érzitek, mekkora csúsztatás az, hogy valaki "szemétkedik" (ez szerintem egy cselekvés) akkor, amikor épp nem csinál semmit (azaz nem válaszol, ami egy passzív tevékenység)

2017. júl. 13. 11:39
 15/15 anonim válasza:
36%
Pont az ilyenek miatt, jutottunk idáig, ami itt van Magyarországon...... Rabszolgasors(jól írta valaki), ha valaki kicsit is kiállna magáért az a szemét, mert mások akármennyire hagyják kihasználni magukat....
2017. júl. 13. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!