Hogy ha nem értem rá az interjú időpontjában akkor már szemétkedni kell? Miért ilyen ez a HR-es?
# 1 Meg munkaerő hiány is van...
Nem hiába nem találsok cég munkaerőt!
" ha nem értem rá az interjú időpontjában akkor már szemétkedni kell? "
" Persze, hogy nem írt. Azóta írtam neki több emailt, hogy mi van de nem válaszol. "
Jelentkeztél egy álláshirdetésre, behívtak volna egy interjúra, amelyik időpont Neked nem jó. Nos, ebben a helyzetben NEKED el kellett DÖNTENED, hogy számodra MELYIK A FONTOSABB a 2 dolog közül.TE AZ UTAZÁST, azaz a magánéletet VÁLASZTOTTAD, neked az volt a fontosabb.
Ha a munka lett volna fontosabb, akkor lehet, hogy Téged választanak. Nyilván azért nem írt, mert találtak mást - de ez ugye elve benne volt a pakliba - ezt Te is tudhattad, amikor nemet mondtál az állásinterjúra.
De gondolkodj egy kicsit a HR-es fejével is: ha Neked fontosabb egy utazás, mint a munka, akkor ez más esetben is előfordul, tehát nem a munkát helyezed előtérbe a magánélettel szemben. Kell ilyen dolgozó egy munkahelynek? Nem biztos... (nem az én véleményem, a HR-es fejével gondolkodva)
Azt meg végképp nem értem, hogy mi abban a "szemétkedés", hogy valaki nem válaszol.
"azért elvárnék egy választ" - Ő meg elvárta volna, hogy ha sok jelentkező közül az első rostán átmész, akkor elmenj az interjúra. Azt nyilván nem fogja a szemedbe mondani, hogy ja, nem jöttél el az interjúra, akkor lapát (leírni meg főleg nem).
"Meg mi az, hogy meg szab egy napot és nekem már jónak kell lennie. " - Ő adta fel az álláshirdetést, Ő keres munkaerőt, ŐK fogják a fizetést adni - tehát ők diktálnak.
"nem azt szűri, hogy ki a jobb munkaerő hanem hogy ki ér rá éppen."
De, éppen azt szűrte ki: az a jobb munkaerő, aki alárendeli a magánéletét a munkahelynek (legalábbis a munkaadó szempontjából.
4es azért ez nem így van....
Egy választ azért írhattak volna vissza hogy bocs felvettünk valakit.
Azért a Hr se higgye hogy a munkának élünk csak....Van egy életünk és vannak benne tervezett dolgok, ez is ilyen volt, ráadásul a kérdezőnek fontos volt.
Amúgy én semmilyen konzekvenciát nem vonnék le azért hogy most nem ért rá, de lehet hogy a munkahelyen is ezt csinálja. Ez dettó hülyeség még ha esetleg többen így gondolják
1. Lehet, hogy a HR-es szabin van és nincs lehetősége automatikus levélküldés beállítására.
2. Ha nem tudják elfogadni, hogy adott időbe nem érsz rá, akkor ez neked legyen intő jel.
3. Valamelyik kommenthez: Magyarországon munkanélküliség van. Nem igaz, hogy nem találnak embert. Az ország nyugati részén nehezebb találni minimálbérért dolgozót, mert annyiból nem tud megélni A munkába járásnak is vannak rejtett költségei. Egy racionálisan gondolkozó ember ezt mérlegeli.
4. Az én lakóhelyemen 15 %-os munkanélküliség van még mindig, s 200 Ft-os órabérért is elmennek dolgozni. Ilyen órabér mellett szombat, vasárnap INGYEN kell dolgozni.
A HR-esek még mindig nem szoktak válaszolni a jelentkezésekre, ezen meg sem kell lepődni. Idejük sincs. De nekem is rosszul esik. :)
# 4
Ez az okfejtés baromira nem állja meg a helyét. Reméljük, ezeket te sem gondoltad teljesen komolyan.
Interjú időpontot nem úgy szokás kitűzni, hogy a HR-es kiadja az ukázt, aztán a munkavállaló - aki még ott sem dolgozik - pattog. Ha ennél a cégnél ez volt a hozzáállás, akkor szerintem jobb is a kérdezőnek, hogy nem vették fel.
Ha nem is szemétkedés, de egy nagyon rossz hozzáállás levelekre nem válaszolni, főleg, amikor ez a munkád. Igen, a HR-esnek is van egy főnöke, van valaki, akitől a pénzt kapja, szóval mondjuk teljesíteni kellene a feladatát.
Igenis a válasz elvárható, viszont az nem várható el, hogy a munkavállaló úgy pattogjon, ahogy a HR-es fütyül.
Az, hogy - talán - fizetést fog valaki adni, nem jogosítja fel a pattogtatásra. Meg munkaidőn és a munkakörön kívül senkire. A fizetés arra jogosítja fel a munkáltatót, hogy a munkavállalótól elvárja, hogy a munkaidejében a feladatát elvégezze. A munkavállaló nem rabszolga.
Ez itt egyáltalán nem arról szól, hogy a munkahelyednek mit rendelsz alá - eleve csak egy jövőbeli munkahelyről volt szó. Másrészt az teljesen nyilvánvaló, hogy senki nem köteles a munkahelyének alárendelnie semmit, ugyanis ismét leírom, a munkahely az heti 40 óráról szól, és nem rabszolgatartásról. Az semmilyen formában nem szűri az alkalmasságot, hogy egy hasraütésszerűen választott időpontban egy tőlünk tök független ember ráér-e
Még mindig ott van a lehetőség szerencsére, hogy csak félreértésről van szó, és nem rosszindulatról - a HR-es szabadságra ment, nem ért rá, stb.
# 9
Az a pattogtatás, hogy az interjú időpontot egyeztetni szokták, nem kinyilatkoztatni. Mellesleg a kérdező is azt írja, hogy azt kérdezték tőle: be tudna-e menni, szóval erre a válasz lehet az, hogy bocsi, de akkor nem.
Nagyon sok oka lehet, hogy valaki valamikor nem ér rá, nem csak egy utazás, hanem pl. hogy egy másik helyen dolgozik, ahol szabadságot kell kivennie, betegség, stb. Ha valaki nem ér rá, akkor nem bevágni kell a hisztit a HR-esnek, hanem megoldást találni.
Szerintem pont hogy a cég hozzáállását tükrözi, hogy ez után nem foglalkozik valakivel. Különösen visszataszító az a nézet, hogy "én vagyok itt a király, nekem itt 100 önéletrajt van az asztalomon, azt csinálok, amit akarok". Szerintem meg a munkáltató és a munkavállaló két egyenrangú fél, így az interjúztatást is közös megegyezéssel kell megoldani.
Egyébként lehet úgy is céget vinni, hogy letojunk mindent, csak az a lényeg, hogy rögtön ugorjon az ember, amikor csettintünk. Csak így nem biztos, hogy a legjobb munkavállalók fognak bekerülni a céghez. Na meg a jelentkezőknek is meglesz ezután a véleménye a cégről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!