Mit lehet tenni ha a munkavállaló azonnali hatállyal felmond azzal az indokkal, hogy más munkahelyre megy dolgozni?
"tapasztalat,hogy a munkavállalók azt tesznek a szabályok ellenére amit akarnak ,és nem csak nálunk.Szomorú,hogy bármit megtehetnek következmények nélkül."
A mostani helyzetben abszolút igazad van, de ezt így leírni marha nagy túlzás. Az én tapasztalataim szerint 1 munkavállalói törvény/szerződés szegésre jut legalább 10 munkáltatói.
"Le van rögzitve a munkaszerződésben a 30 napos felmondási idő.de ez sajnos a munkavállalót nem érdekli.sajnos az a tapasztalat,hogy a munkavállalók azt tesznek a szabályok ellenére amit akarnak ,és nem csak nálunk.Szomorú,hogy bármit megtehetnek következmények nélkül."
Igen. Valóban az van. És? A munkáltató sose szeg meg semmit? Azért a mai világban a munkáltatók igencsak kihasználják a munkavállalókat, én nem nagyon höbörögnék. Én elengedném, ha akar, hadd menjen. Sokan adják a tippeket, hogy pereld be, fizetés visszatartás, stb... csak azt azért ne feledd, hogy egyik munkáltató sem szent és sérthetetlen, nehogy visszaüssön a dolog, mert egész biztos ő is találna kifogást a cég ellen... én is anno így léptem le a volt cégemtől, hogy megakartak fenyegetni, meg pert varrni a nyakamba, büntetést fizettetni szerződésszegésért. Aztán mondtam nekik, hogy én vállalom, de akkor ők is vállalják, azokat a szabálytalanságokat, amit 7 évig műveltek a munkavállalókkal.
"Biztos vannak olyan cégek akik nem tisztességesek.de nem kell általánosítani."
<-->
"sajnos az a tapasztalat,hogy a munkavállalók azt tesznek a szabályok ellenére amit akarnak ,és nem csak nálunk."
Most akkor ki általánosít?
Egyébként nem értem a további panaszkodás okát, leírták mit kell tenned. Szerződést szeg, fenyegesd meg perrel és/vagy tartsd vissza a fizetését. Ha ő nem játszik szabályosan, akkor te is legyél szemét.
"Ha ő nem játszik szabályosan, akkor te is legyél szemét."
Ez nem szemétség, egy cégnek is vannak törvényes eszközei, igenis éljen vele.
"Ez nem szemétség, egy cégnek is vannak törvényes eszközei, igenis éljen vele."
Igen éljen, én a fizetés visszatartásra írtam, hogy legyen szemét, ez nem hinném, hogy szabályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!