Visszaélésnek számít a következő? Állást váltok, az új helyen az előző munkaviszony vége után kb.10 nappal kezdenék. Arra a 10 napra felvenném az álláskeresési járadékot, majd mivel "munkát találtam", a maradék 80%-át is.
Nyugi, nem az. Sokan dolgoznak feketén az álláskereső mellett.... Az a 10 nap is legyen nyilvántartva, ne lógjál sehol és ha jár akkor jár, legalább örülnek majd amikor kijelentkezel hogy gyorsan sikerült ;)
Én 1,5hónapot voltam benne a rendszerben és kaptam 2 havit, megkérdeztem és mondták hogy jár... nem követelnek vissza, jogosult voltam.
Nem számít visszaélésnek.
A 3. nem jól tudja: lényegtelen, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony; ha egyébként jogosult vagy rá, jár az álláskeresői.
Apám nem rég mondott fel az előző munkahelyén, 12 évet volt ott.
A munkanélkülibe mondták neki ha azonnal talál munkát akkor is jár neki a 3 hónap segély, miközben az esetleges új munkahelyén fizuját is felveszi.
Gondolom a munkaerőhiány miatt lett így, nehogy az legyen hogy aki elmegy munkanélkülire (régi neve) és jár neki a 3 hónap, nehogy végig otthon maradjon hisz. Ezzel is ösztökélik az azonnali állásba állást.
Lássuk be régen tényleg szinte mindenki addig maradt amíg kapta a lovét s közben otthon volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!