Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Visszaélésnek számít a követke...

Visszaélésnek számít a következő? Állást váltok, az új helyen az előző munkaviszony vége után kb.10 nappal kezdenék. Arra a 10 napra felvenném az álláskeresési járadékot, majd mivel "munkát találtam", a maradék 80%-át is.

Figyelt kérdés
Papírforma szerint ez működik, de így végiggondolva kicsit sántít. Nyilván azért mondanék fel a régi helyen, mert már van lesz, már azelőtt lesz, hogy megigényelem az álláskeresésit. Így viszont kicsit visszásnak érzem, hogy a járadék maradékának 80%-át felveszem, mondván "munkát találtam". Persze 10 napig valóban munkanélküli leszek, és valóban létesítek egy új munkaviszonyt, de mégis.
2017. jún. 23. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem nem visszaélés. Mármint na, nem szép dolog, de fizettél már be eleget a közösbe, néha kiveni is szabad.
2017. jún. 23. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

Nyugi, nem az. Sokan dolgoznak feketén az álláskereső mellett.... Az a 10 nap is legyen nyilvántartva, ne lógjál sehol és ha jár akkor jár, legalább örülnek majd amikor kijelentkezel hogy gyorsan sikerült ;)

Én 1,5hónapot voltam benne a rendszerben és kaptam 2 havit, megkérdeztem és mondták hogy jár... nem követelnek vissza, jogosult voltam.

2017. jún. 23. 12:57
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Felmondásnál nem jár, viszont közös megegyezésnél igen.
2017. jún. 23. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Nem számít visszaélésnek.

A 3. nem jól tudja: lényegtelen, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony; ha egyébként jogosult vagy rá, jár az álláskeresői.

2017. jún. 23. 16:29
 5/6 anonim ***** válasza:
61%
Első vagyok, jár felmondásnál is, úgy tudom, ez nemrég változott. A tesvérem is felmondott és kapja az álláskeresésit.
2017. jún. 23. 16:30
 6/6 anonim ***** válasza:
61%

Apám nem rég mondott fel az előző munkahelyén, 12 évet volt ott.

A munkanélkülibe mondták neki ha azonnal talál munkát akkor is jár neki a 3 hónap segély, miközben az esetleges új munkahelyén fizuját is felveszi.

Gondolom a munkaerőhiány miatt lett így, nehogy az legyen hogy aki elmegy munkanélkülire (régi neve) és jár neki a 3 hónap, nehogy végig otthon maradjon hisz. Ezzel is ösztökélik az azonnali állásba állást.

Lássuk be régen tényleg szinte mindenki addig maradt amíg kapta a lovét s közben otthon volt.

2017. jún. 23. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!