Ismertek ilyen embert, embereket?
Van ilyen (egyesek szerint Einstein is bukott matekból, Zuckenberg és Bill Gates pedig nem fejezte be az eredetileg elkezdett egyetemet), de ez ne legyen számodra igazolás. Ha van ilyen ember, az nem jelenti azt, hogyha valaki bukdácsol vagy valakit kirúgnak az iskolából az sikeres lesz. A fentiek inkább az üdítő kivételek.
Hogy kicsit ellentmondjak magamnak: itt egy cikk arról, hogyha elég okos vagy, hogy felvegyenek egy elit egyetemre, akkor ha onnan kirúgnak közel annyi esélyed van a sikerre, mintha befejeznéd a tanulmányaidat:
Az én ismerettségi körömben aki nagyon rossz tanuló volt az nem futott be az elmúlt 20 évben karriert.
> Einstein is bukott matekból, Zuckenberg és Bill Gates pedig nem fejezte be az eredetileg elkezdett egyetemet
Ahogy az előttem már írták, Einstein soha nem bukott meg matekból. Már a gimnáziumi évek alatt egyetemi szintű matekot tanult.
Bill Gates és Mark Zuckerberg valóban ott hagyta az egyetemet, de egyrészt nézz utána a családi körülményeknek és látni fogod hogy ők milliomos szülők gyerekei másrészt pedig a vállalkozásaik már addigra több pénzt hoztak mint amit az egyetem elvégzése után kereshettek volna. Nem azért hagyták ott mert nem ment nekik, hanem mert ésszerű döntés volt.
A hihetetlen karrierhez legalább olyan jól kell érteni az emberekhez mint az adott szakmához. Mindig lesz amit az adott egyén egyedül nem fog tudni megcsinálni és nem mindegy hogy kap-e segítséget.
Ahogy előttem írják, azért érdemes az ilyen sztoriknak megnézni a hátterét is.
Persze átlag lusta ember megnyugtatja ezzel magát hogy "hát neki sincs egyeteme aztán mégis gazdag". Csak éppen ezek az emberek pont a siker miatt hagyták félbe a tanulmányaikat.
Ahogy írják Einstein soha sem bukott matekból. Gatesnek már egyetem alatt saját vállalkozása volt, ami több ezer dollárt hozott, majd Megalapították a Microsoftot. Zuckenbergnek meg ugye ott a Facebook.
Ez persze nem azt jelenti hogy ők onnantól semmit nem tanultak, pont hogy meg kell tanulnod hogyan építs fel és vezess egy vállalatot, az ilyesmi mellett nem nagyon marad idő egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!