Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Grafikus szakmában mi számít...

Grafikus szakmában mi számít "versenyképes" havi fizetésnek?

Figyelt kérdés

2017. jún. 19. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A versenykèpes szòt ne èrtelmezd félre. Nem magas, hanem a szakmàban, a többi cèggel versenyben vannak a bèrek, ezt jelenti. Ebben a szakmában a bèred leginkàbb rajtad, a munkàidon mùlik. Ha kókler vagy, semmit nem keresel. Ha jò vagy, jòl is kereshetsz.
2017. jún. 19. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Tördelő grafikus vagy komplett arculattervezo akinek 5 év tapasztalata van mint csapatvezető?
2017. jún. 19. 14:11
 3/7 Mysticista válasza:
10 éve foglalkozom ezzel. printtel kezdtem, átmentem brandingre, majd UI-ra, UX-re, és most már csak mobil appokkal, web applikációkkal foglalkozom - néha privátba 1-2 branding. Vezető grafikus vagyok egy médiaügynökségnél főállásban, de voltam interjúkon a legmenőbb fővárosi cégeknél is ... a fizetés sztem átlagosan vicc és rémálom. Az átlagfizu pesten 250 nettó körül mozog, vidéken 115-160 között. De ezért a pénzért a szart kifacsarják belőled. Ha elfogadsz egy jótanácsot: ne menj ügynökséghez, mert bele fogsz rokkanni. Ha van lehetőséged, akkor ügyféloldali grafikus légy.
2017. júl. 14. 11:19
 4/7 Mysticista válasza:
még egy érdekes info. 8 év tapasztalattal termékfejlesztési részlegnél senior UI-osként akartak adni pesten az isobarban - anno kirowski - nettó 300 -at...mondanom sem kell, hogy nem fogadtam el.
2017. júl. 14. 11:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Mysticista: és ezért a nettó 300-ért mennyit kellett volna dolgozni? Napi 16 órát?

Vagy volt valami vállalhatatlan plusz munkaköri leírás, ami már a te erkölcsi, etikai, identitásbeli meggyőződésedet sértette volna? :)

2017. júl. 15. 15:04
 6/7 Mysticista válasza:

Életemben nem dolgoztam még 8 órát. volt olyan hónapom, amikor 380 órám volt. számold ki. volt kontaktom ehhez a helyhez, aki elmondott mindent. lényege az volt, hogy a családomat kb nem láttam volna, és a kapcsolatom is megsínylette volna ezt a dolgot. ezért a nettó 300 ért az életem ment volna rá röviden.

érzem én a gúnyt a szavaidban, ezek szerint te még nem tapasztaltad meg azt az igazi kizsákmányolós, profitorientált reklámügynökséges stílust, ami legtöbbször jut a grafikusoknak. én láttam már volt kollégáknál idegösszeomlást, nem 1 válást, depressziót a munka miatt. az a szintű terhelés, amit sok helyen el kell viselni, és az a hajtás...azért sokkal sokkal többet kellene fizetni. kérdés megéri-e, ha majd 45 évesen meghalsz szívrohamban, mert kikészültél.

Igen, az bántja az etikai, erkölcsi meggyőződésemet, hogy élő szerszámként bánnak ebben a szakmában a legtöbb emberrel, addig használják a szerszámot amig el nem törik, aztán utána kivágják a kukába. Bizony bántja...

2017. júl. 17. 11:12
 7/7 Mysticista válasza:
ja azt had ne ecsteljem hogy még soha, de soha nem fizettek túlórát 1 munkahelyemen sem. 8 órára megkapod a béred, de 12 óra alatt nincs nap. sok szakmabeli ismerősöm csak úgy tudja tartani a határidőket hogy szombaton és vasárnap is dolgoznak, de ezt nem fizetik. de dolgoztam már egyhuzamban 30 órát is - egysezrűen nem engedtek el haza. ha hazamész kirúgnak. szerintem az egyik leg lenézettebb, alábecsültebb szakmai a tervezőgrafikus, és én mindenkit óva intek attól hogy erre adja a fejét.
2017. júl. 17. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!