Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Keresetigazolás során kiderül...

Keresetigazolás során kiderül hogy a cég kijelentett februárban és nem szólt bejelentettem a NAV-nál mi lesz ebből?

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek tettetek volna? Jövedelemigazolást kértem munkahelyemen áruhitel miatt. Nme kaptam meg egy hétig naponta 5x jártam a nyakukra mindenféle indokkal lepasszoltak majd holnap most nem sok a munka stb.

Gyanút fogtam NAV ügyfélszolgálatra bementem és elmondtam valami nem stimmel. Utánanéztek és kiderült hogy a munkáltató februárban (!!!!) kijelentett és „elfelejtett „ szólni.

Bevittem a NAVhoz a szerződésem az összes azóta kapott bérpapírom és bejelentettem a céget. Jövő héten a beadott papírok alapján adatszolgáltatásra szólítják fel majd a céget ill teljes munkaügyi revízió is lesz (mert ez innentől a cég részéről feketemunkáltatás).

Igazolni kell neki hogy ha van bérpapírom és szerződésem akkor miért is jelentett ki és erről engem mikor és hogyan tájékoztatott (sehogy..).

Mi várható szerintetek jövő héten a cégnél?

Mert az ahogy lenni szokott ha már a nav kiszáll nem csak az én ügyemet ellenőrzi hanme az összes alkalmazott járulékfizetését és bejelentését is viszgálja. És ahol egy ilyen ügy van ide a lottó ötöst hogy lesz más is.

Ennek a melónak annyi de legalább előtte sz----arrá büntetik a céget?

2017. jún. 17. 10:35
 1/4 A kérdező kommentje:
Meg persze költésvetési csalás is felmerül mert ugye a tbt is levonták tőlem de bejelentés hiányában nem küldték tovább hanme zsebre tették.
2017. jún. 17. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
40%
Egy dolog biztos, a munkahelyedtől elbúcsúzhatsz.
2017. jún. 17. 10:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Visszamenőleg be leszel jelentve, a cég meg kifizeti az elmaradt adókat és járulékokat, illetve nyilván bírságot is kap.

Az, hogy a cégnél ezek után hogyan fognak viszonyulni hozzád, az más kérdés... Bár nem mintha egy ilyen helyen akkora nagy áldás lenne dolgozni.

(De amúgy tudjuk, hogy a munkaügyi troll vagy.)

2017. jún. 17. 11:17
 4/4 acelsziv ***** válasza:
a cég megkapja a büntetést és találgatni fognak, ki nyomta fel őket. Vagy rád találnak vagy nem.
2017. jún. 17. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!