Keresetigazolás során kiderül hogy a cég kijelentett februárban és nem szólt bejelentettem a NAV-nál mi lesz ebből?
Ti mit tennétek tettetek volna? Jövedelemigazolást kértem munkahelyemen áruhitel miatt. Nme kaptam meg egy hétig naponta 5x jártam a nyakukra mindenféle indokkal lepasszoltak majd holnap most nem sok a munka stb.
Gyanút fogtam NAV ügyfélszolgálatra bementem és elmondtam valami nem stimmel. Utánanéztek és kiderült hogy a munkáltató februárban (!!!!) kijelentett és „elfelejtett „ szólni.
Bevittem a NAVhoz a szerződésem az összes azóta kapott bérpapírom és bejelentettem a céget. Jövő héten a beadott papírok alapján adatszolgáltatásra szólítják fel majd a céget ill teljes munkaügyi revízió is lesz (mert ez innentől a cég részéről feketemunkáltatás).
Igazolni kell neki hogy ha van bérpapírom és szerződésem akkor miért is jelentett ki és erről engem mikor és hogyan tájékoztatott (sehogy..).
Mi várható szerintetek jövő héten a cégnél?
Mert az ahogy lenni szokott ha már a nav kiszáll nem csak az én ügyemet ellenőrzi hanme az összes alkalmazott járulékfizetését és bejelentését is viszgálja. És ahol egy ilyen ügy van ide a lottó ötöst hogy lesz más is.
Ennek a melónak annyi de legalább előtte sz----arrá büntetik a céget?
Visszamenőleg be leszel jelentve, a cég meg kifizeti az elmaradt adókat és járulékokat, illetve nyilván bírságot is kap.
Az, hogy a cégnél ezek után hogyan fognak viszonyulni hozzád, az más kérdés... Bár nem mintha egy ilyen helyen akkora nagy áldás lenne dolgozni.
(De amúgy tudjuk, hogy a munkaügyi troll vagy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!