Megteheti a foglalkoztató cég, hogy mást biztosít a munkavállaló felé, mint azt a diákszervezet tette a munkaközvetítés során?
Egy diákszervezeten keresztül jelentkeztem egy bizonyos munkára, mivel a szervezet az állásajánlatban azt írta, hogy heti 1 napot is lehet csak vállalni, és jelenleg csak ilyesmi fér bele az időmbe. Azonban a cég közölte, hogy nincs olyan, hogy heti 1 nap, heti minimum három nap a kötelező.
Tehát nem biztosította számomra azt a feltételt, ami miatt tulajdonképpen jelentkeztem hozzájuk.
Mivel hétközben csak egy napot tudok vállalni, köteleznének, hogy a hétvégéimet is reggeltől estig ledolgozzam,ami egyetem mellett kellemes és igazán könnyű feladat lenne... Ilyenkor lehet tenni valamit?
Persze, szerződésed sincs, ez az alku fázis és próbálnak olyan feltételeknek megfelelő munkavállalót keresni, aki nekik a legjobb.
Azt lehet tenni, hogy nem fogadod el az ajánlatot és keresgélsz tovább, esetleg szólsz a diákszövinek, hogy a hirdetés félrevezető.
Nem ritka az ilyen szintű félreveztés hogy nagyobb merítése legyen a cégnak aztán majd ők irányítanak és szűrnek, ahogy nekik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!