Van ebben valami szabálytalan? Vagy kikötni való?
Ma kaptam fizetést, és 180helyett 120at kaptam, tegnap kaptam meg a bérpapírt, ma viszont olyan indokal küldtek 30%al kevesebbet, hogy fizetés küldés előtt kaptak valami behajtói papírt ami miatt csökkentették a pénzt.
Erről nem kellene a munkavállalót tájékoztatót? Esetleg valami papírt kapnia? (nekem)
Nemhiszem h csak így random levonhatják
Esetleg diákhitel tartozásod van?
Az is lehet, hogy kaptál papírt, csak az állandó lakcímedre (ha most nem ott vagy)
Meg az is lehet, hogy jött levél, nem mentél be érte, és az át nem vett leveleket a NAV egész egyszerűen kézbesítettnek minősíti.
A munkáltatók gyöngye majdnem mindegyik.
Nem ismerik a jogszabályokat.
A munkáltatóhoz érkező letiltást követő munkanapon a dolgozót köteles a cég értesíteni arról, hogy letiltása érkezett. Ezt azért kell megtennie, mert ha valamiért nem jogos (vagy a dolgozó nem kapta meg postán ugyanazt a példányt, amit a munkáltató kapott), akkor a dolgozó még tud intézkedni, mielőtt jogtalanul levonná a cég.
Jogod van belenézni az iratba, hogy miről van szó és milyen összegben.
A végrehajtó mindkét félnek kiküldi a letiltást. Mind a munkáltatónak, és ugyanakkor az adósnak is a lakcímére.
A bérletiltást a bérszámfejtési papíron is fel kell tüntetni, hogy tudd követni a levonásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!