Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabálytalan volt ez a munkahe...

Szabálytalan volt ez a munkahely részéről?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el dolgozni egy telemarketinges cégnél. Az állásinterjún 2 próbanapról volt szó, ehhez képest 4 próbanap lett belőle. Amikor kérdeztem, hogy mikor lesz a szerződéskötés, azt a választ kaptam, hogy majd holnap...És most, hogy 1 hétre rá kiléptem a cégtől ( egyrészt a huzavona miatt, másrészt mert rájöttem, hogy ez a operátor munka nem nekem való)csak azokat a napokat hajlandóak kifizetni nekem, amik a szerződés megkötésétől számolhatók fel. Ugye ez szabálytalan? És milyen lépéseket lehetne tenni, hogy az a "4 próbanap" ne vesszen kárba?
2011. nov. 17. 19:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Szabálytalan.

Munkába állás előtt meg kellet volna kötni a szerződést.

Olyan nincs, hogy ingyenes próbanap.

Ha tudod bizonyítani, hogy azon a 4 napon dolgoztál, akkor a munkaügyi felügyelőséghez és az APEHhoz (most már NAV) fordulhatsz.

Először mondd meg nekik, hogy ha nem fizetnek, a fenti szervekhez fordulsz. Hátha erre fizetnek.

2011. nov. 17. 20:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Mondtam nekik, hogy tudom, hogy ez szabálytalan...+ tudom, kihez kell fordulni. De azt a választ kaptam, hogy ő ezt zsebből nem tudja nekem kifizetni, és egyébként is, hogy bizonyítanám azt, hogy 4 próbanapom volt? Amikor megemlítettem a hangfelvételeket azt válaszolta, hogy a belső hanganyagokat soha nem adná ki harmadik félnek... :S
2011. nov. 17. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Belső hanganyagokat soha nem adná ki harmadik félnek? Van neki egy rossz hírem. Ezt nem Ő dönti el, hanem a hatóság.

Munkaügyi Felügyelőséghez fordulj!

És könyörgöm a többi munkavállalóhoz, ilyen, hogy próbanap? próbahónap? NINCS!!!!!

Egyre többen bedőlnek ennek az új szemétkedésnek. Aláírt szerződés nélkül nem lehet munkába állni! NEM SZABAD! Olyan, hogy próbaidő, létezik. Arra találták ki, kiderüljön az alatt, hogy az új munkavállaló alkalmas-e a dologra, tetszik-e a munkáltatónak, vagy sem, valamint a munkavállalónak megfelel-e a munka, tetszik-e a foglalkoztatója, a munkahelye.

De ez is csak szerződéssel megy, amibe beleírják a próbaidő tartamát, bért is kell rá fizetni. Csak annyi a lényege, hogy próbaidő alatt bármelyik fél (munkáltató, munkavállaló) azonnali hatállyal, indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt, ha nem tetszik neki a másik. Tehát nincs felmondási idő, nincs egyik részről sem kötelezettség! Ez a dolog lényege.

2011. nov. 18. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!