Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabálytalan, ha így lennék...

Szabálytalan, ha így lennék lejelentve?

Figyelt kérdés
Ha dolgozok egy helyen állandóba, ott a beosztás szerint kell beírnom magam, de egyébként meg enm feltétlenól úgy megyek be dolgozni, de közbe tudok még menni diákként is, ahol csak aznapra úgy írhatom be magam, ahogy ott vagyok, de ahogy néztem, februárra szinte minden napra átfedés lesz a papírok között, olyan pl, hogy egyik helyen egy nap 08-16 íg, a másik helyen meg 06.18íg vagyok beírva ugyanarra a napra, és bejelentett hely mind a kettő. Szabályosan hogyan lehet megoldani, vagy jó így?
2012. jan. 24. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de szerintem jelenléti íveket meg hasonlókat csak akkor néznek, ha valami nagy gebasz van a cégnél, mondjuk adóhatósági vagy munkaügyi vizsgálat, stb. És az elég valószínűtlen, hogy mind a két helyen egyszerre legyen, és ez az átfedés feltűnjön valakinek.

Egyébként csak arról nyilatkozik a munkáltató, hogy te egyik helyen mondjuk 4 órában dolgozol, a másikon meg 8 órában, de azt meg nem részletezik, hogy milyen napszakban, mettől meddig.

Szóval szerintem senkinek nem fog feltűnni.

2012. jan. 24. 22:13
 2/6 A kérdező kommentje:
De az adóbevallásban nem nézik? Meg ugyanannál a cégnél vagyok diák is... csak másik helyen... ott, ahol állandóba oda nem szoktam menni diákként
2012. jan. 24. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

De hát nekik csak arról van infójuk alapesetben, hogy heti hány órát dolgozol az egyik helyen, meg heti hány órát a másikon.

Azt, hogy ezt fizikailag hogyan osztja be a munkáltató, arról meg fogalmuk sincs.

Pláne, mert veled együtt a fél ország úgy van, hogy papírra beírnak 4 órát, közben meg ténylegesen dolgozol 12-t, amíg valaki be nem sokall, és fel nem nyomja a céget.

2012. jan. 24. 22:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindig annyit vagyok bent, amennyit a papíron is, csak nem úgy, ahogy beírom, mert úgy túl sokan lennénk bent egyszerre, meg mindenki csinál mást is még, mert nem túl sok a pénz, így beosztjuk magunkat, kinek hogy jó.
2012. jan. 24. 22:29
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Én sem gondolnám, hogy kibukik a dolog, mivel ahhoz egyszerre kellene a két cégnél ellenőrizniük úgy, hogy párhuzamot vonnak a jelenléti ívek között. Én ilyen esetről még nem hallottam, pedig 25 éve a pályán vagyok, hátam mögött sok-sok adó-, tb., és munkaügyi ellenőrzéssel.
2012. jan. 25. 05:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Írta a kommentjében, hogy ugyanannál a cégnél van a diákmeló is, mint a főállása. Nem 2 különböző cégről van szó.

Ha a cég kap ellenőrzést, könnyen kibukhat hogy egyszerre voltál mindkét helyen a cégen belül.

2012. jan. 25. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!