Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudok arrol megbizonyos...

Hogyan tudok arrol megbizonyosodni, hogy az alkalmazottam kozepiskolai bizonyitvanya illetve diplomaja valodi -e?

Figyelt kérdés
Ha folhivom az adott oktatasi intezmenyt es megkerdezem, akkor kiadjak az infot, esetleg egy kozponti adatbazisbol lehet ezt az infot igenyelni valamilyen kervennyel, vagy hogyan mukodik ez?

2017. jún. 6. 23:26
 1/3 anonim ***** válasza:
51%

"Az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központja (MEIK) a Magyarországon szerzett bizonyítványok és oklevelek , és alábbi képesítést tanúsító okiratokról állít ki hatósági bizonyítványt:*

A MEIK által kiállított hatósági bizonyítvány tanúsítja, hogy a kérelmező számára kiállított bizonyítvány, oklevél érvényes. A hatósági bizonyítvány tartalmazza továbbá, hogy a képzés eredményeképpen a kérelmező milyen szakképesítést, illetve szakképzettséget szerzett, valamint – pedagógus-oklevelek esetében – azt, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alapján az oklevél milyen évfolyamokon, milyen tantárgyak tanítására jogosítja tulajdonosát."

2017. jún. 7. 00:31
 2/3 anonim ***** válasza:
És a MEIK által kiállított hatósági bizonyítvány érvényességét pedig az oktatásüyi minisztériumnál kérheted.
2017. jún. 7. 06:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottat kell felszolitanom arra, hogy a bizonyitvanya melle meg mutasson be egy hatosagi bizonyitvanyt a MEIK-tol es azt tudom lecsekkolni, vagy nekem kell a MEIK-hez fordulnom munkaltatokent?
2017. jún. 7. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!