Egyéni vállalkozó vagyok és Gyes-en, nem dolgozok. Van egy alkalmazottam 2 órában 39.500ft-al van bejelentve. Üzletet bérlek 120. 000ft-ért. Segítene valaki?
ott kezdődik, hogy a munkavállalódról nem 58-ast kell beadni...
Katásnak nem kell könyvelő rovatunk újabb gyöngyszeme ez a kérdés is :(
2-esnek: nem biztos, hogy KATA-s a kérdező, mivel üzletet is bérel 8 a katas ugye nem tud költséget elszámolni.
Kérdezőnek: ha nincs is könyvelőd, legalább egy évben egyszer, az adóbevallásnál szánj rá egy x összeget, hogy segítsen a bevallásban.
Én pl. KATA-s vagyok és elvileg nincs könyvelőm, - de valójában mégis van egy könyvelő, akit néha felhívok egy-egy kérdéssel (egy év alatt max 10 kérdés, szóval nem terhelem agyon :D) és év közben néha adok neki egy-egy 5 ezrest, valamint ilyenkor elballagok hozzá és tisztességesen megfizetem azért, hogy segít megcsinálni a bevallást.
Ezt a megoldást tudom javasolni minden KATA-snak, mert néha nekünk is szükségünk van könyvelős segítségre - itt meg mondanak, amit mondanak...
Szerintem azt az évi 20-25 ezer ft-ot nem szabad sajnálni könyvelőre! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!