Őrült az aki jún elején még az áprilisi fizetésére vár de bejár dolgozni? Mit lehet tanácsolni egy ilyennek?
Ismerősöm akasztott ki egy kérdéssel. Azt kérdezte meddig járnék be dolgozni ha heteket csúszna a fizetés és még mindig semmi határidő nincs a cégtől mikor jön meg?
Jún eleje van még az áprilisi fizura várnak melyet máj 10-ig kellett volna megkapni. Azóta se kapták meg és lassan a májusi is esedékes. Ígérgetés az van zsákszámra a cégtől de semmi sincs mögötte.
És persze azóta is bejár dolgozni (ő is meg az összes többi bárányka is) és reménykedik.
És azt kérdi tőlem én meddig járnék be. Én meg agyvérzést kapok a kérdéstől is.
Meddig járnék be? Fizetési határnap + 1-2 napig.
Aztán ha nincs pénz azonnali hatályú felmondás és indul a közjegyzői fizetési meghagyás majd ha annak nincs hatása akkor per.
Én ezt tenném. Ami teljesen elképzelhetetlen nekem hogy én több hetes csúszással még bejárjak.
Ti mit mondanátok egy ilyen „bárányka” dolgozónak?
"Ha az van a szerződésben hogy május 10-éig "
nem kell ott lennie. Elég ha az Mt-ben ott van, a szerződés az Mtnél kevezőtlenebbet úgysem állapíthat meg.
"Ha a hatóság hatására nem szoknak le az ilyen jellegű bérfizetésről, akkor mehet az azonnali felmondás..."
Na most ha egy ilyen helyen te a hatósághoz mész nem kell már felmondanod se mert kirúgnak.
Ha kiderül ki volt a bejelentő és ki fog derülni... ezer tégla mindenütt..
Sajnálom, de én voltam előtte a hatóságnál, és nem derült ki, hogy én voltam. Még utána "húztam" 2 hónapig, aztán mondtam fel, mert tovább folytatta, hogy nem fizetett rendesen.
... és persze mentem utána a bíróságra pereskedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!