Ha 6. án kezdek egy munkahelyen, akkor ugye nem kapom meg az 1. fizetésemet már 10. én, vagy igen?
Figyelt kérdés
Ilyen helyzet még nem igazán volt velem, mert általában 10.e után vettek fel eddig kb. mindig munkára, szóval nem tudom, ilyenkor mikor lenne a fizetés.Én úgy tudom, hogy 1 hónapnak kb. el kell telnie, kivéve, ha felmond az ember.Vagy ez nem így van?2017. jún. 4. 15:05
1/6 anonim válasza:
altalaban az elozo honapot fizetik ki a kovetkezo honap x-edik napjaig. Te dolgoztal az elozo honapban? Nem. Akkor miert kapnal?
2/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy ott is 10-én van fizetés. Előre nem fogsz kapni semmit. A ledolgozott napok után viszont simán.
3/6 anonim válasza:
Gondolkodj már... Mit szoktak kifizetni neked 10-én a korábbi helyeken??? Nem az előző hónapot?
4/6 anonim válasza:
10-én nem a hónap első 9 hónapját fizetik ki, hanem az előző hónapot 1-30-ig (31-ig).
Vagyis csak a köv. hónap 10-én fogsz fizetést kapni.
5/6 anonim válasza:
mármint nem a hónap első 9 napját. elírtam.
6/6 anonim válasza:
A tárgyhavi munkabért a következő hónap 10. napjáig kell a dolgozóknak megfizetni. Ha havonta van fizetés a cégednél, akkor a június 06-án kezdődő munkaviszonyod utáni 06. havi béred július 10-ig kötelesek kifizetni. Általában hó végén van bérszámfejtés, és a következő hónap 10-ig a kifizetés.
Van, ahol heti fizetés van, van ahol 15 naponta fizetnek stb., munkáltatója válogatja, de a 90 %-a havonta. A munkaszerződés kötelező mellékleteként fel lesz tüntetve, hogy mikor esedékes a havi béred megfizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!