Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valakinek érettségije van...

Ha valakinek érettségije van aztán nem tanul tovább akkor nincs semmi gond, csak elmegy boltba dolgozni és kész?

Figyelt kérdés
2017. jún. 1. 18:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

En asszisztens voltam egy allami cegnel, most pedig referens leszek, szinten egy masik allami cegnel.

Nem, nem voltak ismeroseim, se senkim. Azt mindenki elfelejti, hogy milyen fontos a gyakorlat. Nagyon sokat onkenteskedtem, olyan teruleten, amivel kesobb is szeretnek foglalkozni.

Ja es erettsegim van, ket nyelvvizsgaval. Szerencse is kell hozza, de sokat szamitanak ezek a dolgok is.

2017. jún. 2. 05:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnos felénk itt vidéken csak végzettséggel kell eladó, ráadásul újonnan azt aki OKJ-val (a 3-8hónapos verzió) jelentkezik közlik hogy nem kell, mert ennyi idő alatt nem lehet megtanulni ezt, olyanokat keresnek akik középiskolában szerezték a kereskedelmit. Nem tudom ez máshol hogy van, de nem egy barátnőmtől hallottam, munkaügyi központban/egyénileg elvégezték és közlik hogy azzal kb kitörölheti. :\
2017. jún. 2. 21:59
 13/14 anonim ***** válasza:

A gond az hogy általában a minimálbért adják 106ezer ft nettóba, ez kb egy az egyben albi+rezsi (pesten). Semmi más. Ebből félretenni nem lehet. Ha ketten vannak akkor a másik félnek a fizetése megy el kajára és egyebekre. De ha van egy hitel akkor másra nem jut. Autó rengeteg pénzt visz.

Kereskedelemben nehéz szabadidőt csinálni, emberhiány van, nincs váltótárs, a beosztást nem hetekre előre adják általában hanem pár napra, sőt termelésben is ez megy. 3-4 folyamatos műszak, hétvége, ünnepnapok, műszak, 12 órázás, a végtelenségig kizsigerelik a munkavállalót.

2017. jún. 2. 22:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, jól gondolom, hogy te még sosem dolgoztál kereskedelemben? Illetve egyáltalán bárhol?

Nagyon nem mindegy, hogy milyen munkát végzel és mennyi pénzért. Ennek a kulcsa lehet a továbbtanulás, hogy kényelmesebb életed legyen és több mindent engedhess meg magadnak.

2017. jún. 5. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!