Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidőn dolgozom már pár...

Próbaidőn dolgozom már pár napja, de még szerződést még nem láttam?

Figyelt kérdés

Az a helyzet állt elő, hogy szerződést még nem láttam, de már pár napja dolgozom is. Akkor itt most mi áll fent? Még gondolkodnak, hogy kínálnak-e próbaidős szerződést vagy ez már eleve jogellenes?

Üzemorvosnál voltam már.

2017. máj. 31. 13:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezel rá? Eleve én nem kezdenék sehol úgy, hogy nincs kezemben a szerződés.
2017. máj. 31. 13:52
 2/13 A kérdező kommentje:

Meddig érdemes ezzel várni szerinted?

Ha 1 hét után sem látom a kezemben akkor valószínűleg kihasználnak?

2017. máj. 31. 15:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
1 napot sem. Normális helyeken munkába állást megelőzi a szerződés kötés. Innentől bármit megtehetnek, hisz jogilag te ott sem vagy.
2017. máj. 31. 15:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát még várok 1-2 napot, aztán rákérdezek.
2017. máj. 31. 15:47
 5/13 A kérdező kommentje:

Miért tarthatják vissza a szerződést?

Ez ellen, hogy tudok védekezni? Semmiféle jogi segítséget nem vehetek ilyen esetben igénybe?

Van céges telóm, orvosin voltam, van gépem, céges email címem.

2017. máj. 31. 16:03
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Miért tartják vissza a szerződést?

A munkáltatónak jobb feketén próbaidőztetni, mint bejelenteni. (az előbbi esetben csak odaadja a pénzt neked, másik esetben meg még adózni/nem_tudom_mi kell)

Én is tudok olyan helyet, ahol próbaidő feketén lenne és hogy ha megfelelsz, akkor van szerződés.

De persze ilyenkor nagy kérdés, hogy kifizetnek-e vagy sem.

2017. máj. 31. 16:10
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen normálisnak tűnő intézményben dolgoztam pár éve. Felvettek egyszerre kb 20 embert dolgozni, a szerződést 2 hét múlva ígérték. Dolgozgattam dolgozgattam, akkor ért a meglepetés mikor valóban 2 hét után az orrom alá dugták, hogy írjam alá és az enyémen az állt, hogy valakinek a helyettesítője vagyok néhány hónapra. Szó nem volt erről mikor megkerestek, vagy interjúra hívtak, de még azután sem.
2017. máj. 31. 16:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Mikor rábólintottál, hogy tiéd az állás, akkor mit mondtak? 3 hónap próbaidő? Vagy 6+6 hónap és utána határozatlan? Rengeteg opció van. Ha nem emlékszel rá, akkor nyugodtan kérdezd meg a felettesedet, hogy "Hogy is volt, 3 hónap próbaidő és utána..?". Egyébként msot is nyugodtan felkeresheted azt aki a szerződést írja, valószínűleg a gzadasági osztályon találod meg ezt az embert...

Nem kell rögtön ajtóstul rontani, meg követelőzni, Nyugi. Én is 2 hétre rá írtam szerződést, mert egy pecsétet kellett várni. A szerződésben gyanús, hogy nincs olyan írva, amit nem beszéltetek volna meg korábban. Amikor kézhez kapod azért olvasd át.

Nyilván bosszantó, hogy nincs szerződés, de szerintem nem kell aggódnod. Valószínűleg nem azért kaptál e-mail címet meg minden bszbazt, hogy utána 3 hét múlva elvegyék :)

2017. máj. 31. 16:38
 9/13 A kérdező kommentje:
Ki tudja, elődömet pontosan 2 hét után fosztották meg mindentől. Persze várok még. 3 hónap próbaidő.
2017. máj. 31. 16:44
 10/13 anonim ***** válasza:
Jogilag nem vagy próbaidőn az a baj
2017. máj. 31. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!