Építőmérnök vagyok, nettó 130-at keresek, érdemes lenne elmennem a mekibe nettó 160-ért?
"Budapesten, esti műszakkal megvan a nettó 150-160 a Mekiben"
Akkor szerintem ez lesz. Amúgy nem én írtam ki a targoncás kérdést, de nem csodálom, a szakmában senki sem keres túl jól. Építész kollégák is szenvednek. Nem elég hogy végigszenvedi valaki az egyetemet, aztán minimmálbérért tervezhet több százmilliós műtárgyakat.
Ha tudtam volna hogy ez lesz akkor más mérnöki szakra megyek, vagy HR-esnek.
Ne aggódjál én programozóként még ennyit se keresek. Pedig budapesti vagyok, és a világ egyik legnagyobb biztosítójának dolgozom. Kemény havi 140-ért.
De mindegy. Egyébként nem szoktam panaszkodni, csak ciki volt, amikor találkoztam egy ismerősömmel, és közölte, hogy többet keres az Auchan-ba árufeltöltőként.
De én szerintem csináld azt amit szeretsz. Függetlenül attól, hogy mennyit fizet. Itthon egyébként az értelmiségi munkát nem nagyon fizetik meg. Nézd csak meg a tanárokat, orvosokat, mentősöket, stb.
Ennyi a fizetés barátom. Mi is most vettünk fel két egész jó programozót. Mindkettőt majdnem minimálbérért.
Lehet, hogy a Tescoban többet keresnének, de a hivatás az hivatás. Egy mentős is sokkal többet keresne a mekiben, még se fog ott dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!