Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azonnali felmondás menete,...

Azonnali felmondás menete, hogy zajlik mi az elfogadható indok?

Figyelt kérdés
Mai nap folyamán a főnököm (tanuk jelenlétében) rám támadt, többször meglökött és ütött. Feljelenteni nem akarom viszont ahogy történt az eset haza is jöttem. Pszichiátriai kezelés alatt állok jelenleg elfogadható indok-e ha azt írom az azonnali felmondásba, hogy jelenleg nem tudom teljesíteni a munkámat a betegségemből kifolyólag? A betegség: F3160 Bipoláris affektív zavar jelenleg súlyos tünetekkel. Vagy csak simán mondjak fel 30-napba és vetessem fel magam táppénzre? Ugyanis tegnap voltam pszichiátrián ahol ki is akart írni táppénzre az orvos, de én amiatt nem mentem mert sok a munka és nem akartam cserben hagyni a céget.
2017. máj. 12. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem teregeted ki a támadást akkor nem fogsz tudni azonnali hatállyal felmondani.

De nem is értem, megtámadnak, megütnek és még te nem akarsz szemét lenni?! És ha legközelebb másokkal lesz ilyen az az ember, mert látja, hogy úgy sincs következménye?

2017. máj. 12. 13:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Nincs kedvem emiatt rendőrségre bíróságra és egyéb helyekre járkálnom. Annyit nem ér az egész. Elvileg ma felhív délután sms-be beszéltünk. Ott szépen megmondom neki, hogy vagy talál megoldást vagy jogi út választhat.
2017. máj. 12. 14:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem kell feljelentést tenni, elég ezt megjelölni indoknak.
2017. máj. 12. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem kötelező rendőrségi ügyet csinálni belőle, de munkaügyi problémát azért mégis csak kellene. Egy olyan ember, aki nem tud parancsolni magának, ne irányítson beosztottakat!

Ezt írod:

"rám támadt, többször meglökött és ütött."

Én úgy pofán vágtam volna, hogy belehal. Mi az, hogy megüt? Hol vagyunk? Az óvodában?

Ezt a helyzetet jelentened kellene a felettesednek, és határidőt szabni arra, ha nem kezeli a dolgot, a legközelebbi alkalommal azonnali hatállyal felmondod a jogviszonyt. Még egy hasonló eset, és már van is jogalapod az azonnali hatályú felmondásra.

Viszont, ha nem akarsz bemenni dolgozni már egyáltalán, akkor add be a felmondásod (nem azonnalit!), és ha nem tekintenek el a felmondási időd letöltésétől, akkor menj el táppénzre, és kész. Ebből ne legyen lelkiismeret furdalásod.

A "sima" felmondást a dolgozó nem köteles indokolni!

2017. máj. 12. 16:07
 15/17 A kérdező kommentje:
Beszélt a főnökséggel. Elméletileg elmondott nekik mindent. Aminek az lett a vége, hogy közös megegyezéssel felmondok hétfőn megyek a papírokért. (gondolom befosott, hogy nehogy legyen belőle ügye.)
2017. máj. 12. 21:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam és arra jutottam, hogy nehogy már még én ugráljak...nem fogok bemenni a papírokért (elmegyek addig betegállományba)..legalább addig is van tb-m. Majd mikor már találtam valamit szépen besétálok és aláírom.
2017. máj. 13. 18:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Ennél egyszerűbb kiegyezni úgy, hogy 30 napig állományban maradsz, de felmentenek a munkavégzés alól. Így teljes bért kapnal, nem táppénzt. Ha tényleg megvertes simán belemegy a munkaadó, mert egy perrel nagyon rabaxik...
2017. máj. 13. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!