Miért nem hívnak sehová interjúra?
"a kérdés szempontjából irreleváns válaszokat adsz"
:D Ezen én milyen jót mulattam :)
Néhány ötlet (HR tapasztalattal), bár sok konkrétumot nem tudunk. Hogy melyik városban élsz, mikre pályázol, hol nézel állásokat, mennyi ideje "nem találsz", hány helyre jelentkezel stb.
- Nézesd át az önéletrajzod valakivel, lehetőség szerint HR-essel, lehet, nem is annyira jó, van benne hiba. Ha nem is hívnak be interjúra, de megfelelsz az állásoknak, esélyesen a cv-vel van a gond. Nem feltétlen a diploma. Én HR cégnél dolgoztam, nem igazán hallottam még ezt a túlképzett kifejezést. Ezt inkább álláskeresőktől (nem Rád célzok), akik nem óhajtottak lejjebb adni. Persze, vannak kivételek.
- Ha valami kínos pont, magyarázd meg. Erre van a motivációs levél, de írhatsz egy pár soros megjegyzés vagy magamról vagy terveim részt a cv végére, ahol megmagyarázod ezeket a dolgokat. Akár azt, hogy miért keresel egyelőre a képzettségednek nem tökéletes állásokat (szeretnél még gyakorolni, nem vagy biztos a tudásodban stb. stb.)
- Pályázol olyan helyre is, ahol nem hirdetnek épp? Környékeden lévő nagyobb cégek Karrier rovata pl. jó lehet. Sok cég nem is hirdet állásportálokon.
- Helyi munkaügyi központ? Hátha tudnak segíteni. Tapasztalatom szerint - Pesten legalábbis - szarnak az emberre, de ha a sarkára áll, akkor valahogy csak előbukkannak a gépükről állásajánlatok. ;)
- Ismerőseid tudnak róla, hogy keresel állást? Facebook Szárnyas Fejvadász? Meglepően jó dolgok szoktak fent lenni. Vagyis voltak, amikor még nézegettem, 1-2 éve. Van olyan csoport is, ahol rendszergazda állásokat hirdetnek, keress rá, hátha pont találsz egyet, ami belefér. Ha már Facebook, érdemes lehet megosztani, hogy munkát keresel, milyet, ha fent vagy. Ismerősök megosztják, terjed a hír, sokan hallanak erről-arról.
- Esetleg ha ennyire nem megy, kérdezz rá volt osztálytársakat, esetleg tanárokat, tudnak-e valamit javasolni. Egyetemek simán van, hogy kapcsolatban vannak cégekkel.
Most ennyi jutott eszembe. Legyél kreatív, ne add fel! A túlképzettséget meg felejtsd el szerintem, ezzel nem jutsz előbbre úgyse.
Sok sikert :)
Elmész msc-re és összeszeded azt a minimum 1 év gyakornoki tapasztalatot amit már illett volna idáig is megtenned.
Junior álláshoz egy év elég már.
Jah és az IT piac az Budapesten dübörög. Vidék sajnos ezen a területen felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!