NAgy cégnél vagyok, rengeteg a túlóra (és pénzügyi felelőség, egyszeru alkalmazottként, nem vezető pozició) A túlórából nem fizetnek semmit. Ki hogy kezeli ezt? Ti mit csinálnátok?
Szóval elég nagy cégnél dolgozok, stratégiai beszerzés, beszerzés területen. Túlórát nem fizetnek ki. Havi kb-20-40 túlórám van. Hétvégén felhivógatnak céges ügyekkel, hétköznap hazamegyek este 8kor is gyakran felhvnak, mondván ezt meg ezt el kell intézni. Bónusz rendszer semmi, túlóra pénz semmi, lecsúsztatás semmi.
Ti mit csináltatok ilyen helyzetbe?Illetve nálatok is ilyen a helyzet?
Néha már nagyon kivagyok, hogy hétvégén is céges emaileket kell figyelni mert ha van vmi sos dolog és nincs elintézve leb..nak mint állat.
Nálatok ez hogy megy?
És hogy birjátok? (ez angyon érdekelne)
(felmondani nem nagyon akarok, vidéki nagy város, de azért nincs annyira sok másik hely)
utolso:
off:
valamit hallottam, hogy tulórával variálni akarnak de csak azt hallottam hogy valami idő keretet határoznák meg és "csak" annyi lesz hogy később fizetik ki a túlóra után járó összeget.
on:Én is kivagyok. Sajnos a főnököm nem érti meg, levárásnak tekinti hogyha ő este 10kor emailezik nekem is kötelességem hétvégén. És most jöttem ide, nem akarnák fél év után elmenni...
De lehet nem lesz más megoldás...valami borzasztó az itteni stresz...kb ugyanazt csinálom mint amit irtál logisztiak, stratégiai beszerzés, német angol nyelven.
ha ilyen sok múlik rajtad, akkor jelentsd be, hogy juni 1től 30% fizetés emelést kérsz vagy elkezdesz más állás után nézelődni. Ha megadják akkor jó, ha nem akkor kényelmesen nézelődhetsz, mert sok idő mire találnak valakit a helyedre és betanutják.
BP-n multi cégeknél szerintem elég jól lehetne keresni ilyen területen pláne angol-némettel
Kérdés, hogy mennyi a havibéred. Mert csak a pénzen múlik, hogy ez belefér-e, vagy sem.
Lehet, hogy most annyit kapsz, hogy ha átlagos fizetést + túlórapénzt kapnál, az kevesebb lenne.
1. Hiába nem akarsz felmondasz mert ez nem élet
2. Nálunk is ez van. Munkahelyről ki. Telefon kikapcs. Úgy nem tudnak felhívni. Lebasznak? Megmondom, hogy nem értem rá. Mert a feleséfemmel voltam szex közben nem fogom felvenni! Vagy moziban ahol nem volt térerő stb. Nem vagy köteles munkaidő utan rendelkezésre állni hacsak nem írtál alá olyan szerződést amiben ez van. En beírnám a túlórákat ezt nem hagynám ha nem fizetik ki megtehetik de akkor csúsztasd le. Itt az a gond hogy se te se a kollégaid nem szóltatok hogy ez igy nem oké. Megszokták hogy felveszed a telefonod. Nálam is így volt
De most már megszokták hogy nem veszem fel. Nem is hivogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!