Szerintetek mennyi gáz felmondás után mégis kijelenteni hogy maradnék?
Megpróbálhatod, de nem valószínű, hogy visszavesznek ezek után, inkább keresnek egy megbízhatóbbat. Ha nagyon szeretnél maradni, akkor ne hagyd ki a lehetőséget és mond el a főnöknek, hogy elején még új volt a dolog és nem érezted magad komfortosan, de közben megszoktál és így maradnál. De én is azt mondom, hogy 99 % az esélye, hogy nemet mond.
Sajnos eléggé át kell gondolni a dolgokat, mielőtt megléped. Én a múltkor egy állást mondtam vissza, még nem dolgoztam ott, de meg volt beszélve a kezdés időpontja, majd meggondoltam magam, jeleztem feléjük próba szerencse alapon, mert tudtam, hogy nem tolongtak az állásért, de azt mondták már betöltötték - ami nagy valószínűséggel nem volt igaz, csak jobba szeretik a megbízható munkaerőt.
1. - a munkavállalásnak is vannak szabályai, pl.
1.- "Nemrégen kezdtem egy új helyen" - ha nemrég kezdtél, akkor jó eséllyel próbaidős vagy még, ami azt jelenti, hogy ha beadtad a felmondásodat, akkor az AZONNALI hatállyal életbe lép. Ezek szerint valami mást beszéltetek meg a főnökséggel?
2.- Idézet egy ügyvédi iroda oldaláról
" A felmondás egyoldalú nyilatkozat, érvényességéhez nem szükséges, hogy azt a másik fél elfogadja. Ebből az is következik, ha a felmondást a másik fél megkapja, arról tudomást szerez, akkor a felmondást közlő fél egyoldalúan már nem vonhatja vissza felmondását. Azonban arra természetesen lehetőség van, hogy a felek megállapodjanak, hogy a felmondást semmisnek tekintik, és a munkaviszonyt folytatják. Ez viszont már megegyezés kérdése, és nem elég, ha a felmondó munkaadó vagy dolgozó egyszerűen csak visszavonja felmondását."
Tehát nem arról van szó, hogy gáz vagy nem gáz, hanem arról, hogy a szabályok szerint Te hiába vonod vissza a felmondást, ha a munkáltató nem akar megállapodni Veled, akkor öngólt lőttél. Legközelebb majd jobban meggondolod, mit csinálj, mert könnyen lehet, hogy 2 szék közül a földre pottyansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!