Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyi gáz felmond...

Szerintetek mennyi gáz felmondás után mégis kijelenteni hogy maradnék?

Figyelt kérdés
Nemrégen kezdtem egy új helyen és az elején nem tetszett, pályáztam új állásokra, és végül volt egy hely ahová felvettek, gyorsan kellett döntenem és igent mondtam. Most azonban hogy átgondoltam a dolgot pár nap alatt nagyom megbántam , mert már megszoktam a környzetet, és jól érzem magamat itt, csak meg kellett szoknom a dolgokat. Már be van adva a felmondásom, mennyire lenne gáz kitalálni hogy meggondoltam magamat?

2017. máj. 5. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon, és 99%, hogy nem fognak visszavenni.
2017. máj. 5. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálhatod, de nem valószínű, hogy visszavesznek ezek után, inkább keresnek egy megbízhatóbbat. Ha nagyon szeretnél maradni, akkor ne hagyd ki a lehetőséget és mond el a főnöknek, hogy elején még új volt a dolog és nem érezted magad komfortosan, de közben megszoktál és így maradnál. De én is azt mondom, hogy 99 % az esélye, hogy nemet mond.

Sajnos eléggé át kell gondolni a dolgokat, mielőtt megléped. Én a múltkor egy állást mondtam vissza, még nem dolgoztam ott, de meg volt beszélve a kezdés időpontja, majd meggondoltam magam, jeleztem feléjük próba szerencse alapon, mert tudtam, hogy nem tolongtak az állásért, de azt mondták már betöltötték - ami nagy valószínűséggel nem volt igaz, csak jobba szeretik a megbízható munkaerőt.

2017. máj. 5. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem gáz.
2017. máj. 5. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:

1. - a munkavállalásnak is vannak szabályai, pl.

1.- "Nemrégen kezdtem egy új helyen" - ha nemrég kezdtél, akkor jó eséllyel próbaidős vagy még, ami azt jelenti, hogy ha beadtad a felmondásodat, akkor az AZONNALI hatállyal életbe lép. Ezek szerint valami mást beszéltetek meg a főnökséggel?

2.- Idézet egy ügyvédi iroda oldaláról

" A felmondás egyoldalú nyilatkozat, érvényességéhez nem szükséges, hogy azt a másik fél elfogadja. Ebből az is következik, ha a felmondást a másik fél megkapja, arról tudomást szerez, akkor a felmondást közlő fél egyoldalúan már nem vonhatja vissza felmondását. Azonban arra természetesen lehetőség van, hogy a felek megállapodjanak, hogy a felmondást semmisnek tekintik, és a munkaviszonyt folytatják. Ez viszont már megegyezés kérdése, és nem elég, ha a felmondó munkaadó vagy dolgozó egyszerűen csak visszavonja felmondását."

Tehát nem arról van szó, hogy gáz vagy nem gáz, hanem arról, hogy a szabályok szerint Te hiába vonod vissza a felmondást, ha a munkáltató nem akar megállapodni Veled, akkor öngólt lőttél. Legközelebb majd jobban meggondolod, mit csinálj, mert könnyen lehet, hogy 2 szék közül a földre pottyansz.

2017. máj. 5. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Én egyszer csináltam ilyet, de az diákmunka volt. Nekem megengedte a főnök, hogy maradjak, sőt utána vezető beosztásba tett.
2017. máj. 7. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!