Melyiket választanátok?
Kissé kacifántos a történet, ráadásul arra számítva, hogy érintett is olvashatja, próbálok úgy fogalmazni, hogy minél kevésbé legyek beazonosítható.
Eddig dolgoztam egy nagy cégnél, ahol a mellém helyett munkatárs viselkedése miatt (mobbing) egy idő után felálltam.
Most visszatérnék a munka világába, az önéletrajzomat fel is tettem álláskereső portálra. Sok hívást kaptam fejvadászoktól, HR-esektől.
A jelenlegi helyen jeleztem, hogy ha ugyanoda kell visszamennem (mérgező kolléga mellé), inkább felmondok.
Pár nappal később egy hasonló munkakörrel, de más részlegen megkerestek. Ez gyakorlatilag biztos.
Ezzel egyidőben egy másik cégnél is voltam interjún, a vezetőig eljutottam. Mára-holnap ígértek visszajelzést, hiszen ígéretet tettem az előzőnek.
Utóbbi állás több pénz, érdekesebb feladatok (aztán persze bármilyen csontváz kiborulhat ott is a szekrényből), örülnék, ha megkapnám az állást.
Közben a családom próbál lebeszélni róla. A jelenlegi helyemre azért se szívesen mennék vissza, mert vezetői körökben nagy a nyomás, rivalizálás, tapintható a mindennapos feszültség. De az "biztos hely lenne".
Persze, ha nem engem választanak az új helyen, akkor a probléma megoldja önmagát, a kérdés arra vonatkozik, ha onnan is pozitív visszajelzést kapok.
Én, amikor nem tudok dönteni, akkor gondolkodok is-is-ben. Nyilván ebben a helyzetben ez nem opcionális :) Az érme feldobása sem megoldás. Inkább ezt önmagaddal kell megbeszélned.
Szeretted a régi munkahelyet? Hogy érezted magad, mikor bementél? Hogy érezted magad mikor hazaértél? Milyen volt bent a hangulatod? Voltak ott ismerőseid, vagy akikre jó szívvel gondolsz? Ha látod magad 10 év múlva, azt látod, hogy a "férgese" kihullott, vagy ugyan az a mérgező közeg övez? Itt szeretnél lenni 10 év múlva is?
Ha a legtöbb kérdésre negatív a válasz, akkor tudod a dolgod! Ezekre a kérdésekre akkor feleltél igazán, ha igennel vagy nemmel válaszolsz! Ha olyan van, hogy "De, ha, csak", akkor beszélgess magaddal még tovább :) Tudom, nem lehet valami csak fehér vagy csak fekete, de sok esetben a mentegetőzés hárítás.
Szóval te tudod, bár az írásodból adódóan tudok következtetni, hogy melyiket szeretnéd jobban. :)
Egyértelműen az új cégnél szeretnék dolgozni. Ma felhívtam a HR-est, hogy van-e valami fejlemény. Nagyon szabadkozott,mondta, hogy beakadt a döntés a vezetőnél és tudja, hogy nekem ma kellene visszajeleznem a jelenlegi helyre.
Megkerestem a jelenlegi cég HR-esét, hogy tudom, hogy mára ígértem választ, de sajnos nem tudták garantálni, hogy tényleg meg is születik a döntés ma.
Hétfőig adott határidőt.
Az új cégnél meg lehet, hogy egy óra múlva, de az is lehet, hogy két hét múlva válaszolnak...szóval kockázatos. Ha elfogadom a régi helyet a válasz hiánya miatt, majd két hét múlva pozitív visszajelzés miatt felmondok, akkor azzal egy hidat égetek fel magam mögött. Meg nem lenne túl korrekt dolog.
Ha a régit hívjuk A-nak, az újat B-nek, akkor az alábbi mérleg jön ki:
A)Pro:
-biztos, hogy felvesznek
- egy évig stabil állás
- nem kell betanulnom, ugyanazok a feladatok várnának, amit korábban is csináltam (ez a kontra részhez is mehet...)
- a jelenlegi kaotikus helyzet miatt lehet, hogy később esélyem nyílna másik pozícióra, de ez teljesen kiszámíthatatlan
Kontra:
- mérgező légkör (a vezetői marakodások miatt)
- unalmas feladatok
- kevesebb pénz B-hez képest
B) Pro
- érdekes, kihívást jelentő feladatok
- nagy felelősséggel járó munkakör
- 50%-kal magasabb fizetés
- kellemesebb környezet
Kontra
- próbaidő alatt bármi történhet, velem is lehetnek elégedetlenek, számomra is kiderülhet olyan momentum, ami miatt felállok
- nem jó jel, hogy a vezető ígéretével ellentétben nem jelez vissza határidőre (bár tény, hogy annyira el lehet havazva, hogy emiatt is hátrasorolódhat a döntés - ebbe nem látok bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!