Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Okleveles építészmérnök...

Okleveles építészmérnök vagyok, nettó 129 ezret keresek. Érdemes lenne taxisnak elmennem?

Figyelt kérdés
Úgy hallani hogy a taxisok nettó 300-700 ezer között keresnek. Ennyit 30 év után sem keresnék, legalábbis aki itt van az irodában 14 éve, ő keres 250-et...
2017. ápr. 30. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Sima taxis (nem hiéna), ha ügyes, megvan neki nettó 300 (ebből már levonva az adó, taxitársasági díj, benzin, szerelői díj, meg a sok fizetnivaló stb). De több csak akkor jön össze, ha lehúzós vagy hiéna.
2017. máj. 1. 09:02
 12/18 anonim ***** válasza:
55%
Nettó 300 se nagy valami,éppen ki tudsz jönni.
2017. máj. 1. 09:18
 13/18 Fatal_3rror_ ***** válasza:
26%

Építészmérnökként most ezerrel válogathatsz az irodák között. Egyetemi levelező listákon naponta van vagy 10 állás hirdetés.

Legtöbb ismerősön 200 nettó körül keres. Vagy menj el kivitelezés irányába, építésvezetőként 300-350-et kapsz, jobb helyeken benzint fizetik és munkák után is jár jutalék, prémium. Mondjuk inkább hosszú távon fizetődik ki, 5+ év tapasztalattal. Cserébe 10+ órás munkaidő akár hétvégén is.

2017. máj. 1. 11:05
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Rajzolók keresnek kétszer ennyit.Ezért nem fizetnek,mert mindig akad valami olcsó jános.Szégyen,hogy ennyit tanít egy Bme.
2017. máj. 1. 11:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Építőmérnök és építész ismerőseim 60-70%-a sajnos ilyen 130-150 ezer nettót keres. Van egy-egy jobban fizető cég is, de oda hatalmas a jelentkezők száma.

Nem hiába esett le az építőmérnöki jelentkezők száma az egyharmadára.. Folyamatosan nyergelnek át más irányzatokba az építőiparban dolgozó ismerőseim.

Van egy műszaki végzettséged, ha beszélsz nyelveket akkor talán tudsz váltani.

2017. máj. 1. 17:35
 16/18 anonim ***** válasza:

itt nem az a kérdés, hogy érdemes-e, hanem az, hogy akarsz-e taxis lenni. Ha sokat vagy kint, akkor jó eséllyel sokat is keresel, de ez nem biztos. Nem lehet meggazdagodni belőle. Ne a médiából, az előítéletekből meg a közvélekedésből táplálkozz a szakmával kapcsolatban. Kegyetlen sok szopással jár, de egyértelműen kényelmesebb ülni és vezetni, mint egy szallag mellett vagy egy kőműves mellett robotolni. De még egy irodámál is fényévekkel jobb. Én is diplomás fiatalként lettem taxis, mert már csak attól feláll a szőr a hátamon, ha irodára gondolok. Nem a nagy lóvé reményében kezdtem taxizni. Ha csak azért csinálod, illetve azért, mert nincs más, és muszáj pénzt keresni valamivel, akkor inkább ne csináld. Hamar becsavarodsz, és még egy nagy csalódás is érni fog. Szívből csináld, mert "taxis akarsz lenni". Nekem régi célom volt, hogy taxis legyek, így én nem is panaszkodok miatta, és jó kedvvel dolgozok, legyen nappal, vagy éjszaka. Ezt az utasaim is mindig megjegyzik. Nyilván a kollégákkal panaszkodunk egymás közt a droszton állva, de melyik szakmában, munkában nincs meg a sírás, hogy "bazzeg de kevés lett ma a lóvé"?

A nettó 300-700 ezer az azért inkább nettó hülyeség. Ha már 300-at ki tudsz venni belőle, akkor az egy nagyon jó hónap volt. Sok a költség (170ezer/hó az állóköltség, ha meg se mozdulsz az autóval, de nyilván dolgozol, így van guruló is, bármikor megkínálhatnak egy bírsággal, stb), és kiszámíthatatlan a bevétel.

Na, röviden: "Érdemes-e...?" ezt gyorsan felejtsük el, inkább úgy kérdezd, hogy "Akarok-e én taxis lenni, avagy sem?"

2017. máj. 4. 08:25
 17/18 Barbell Deadlift ***** válasza:

Ezeket az információkat egyébként honnan veszi ez a sok ember, hogy a taxisok 3-4-5-6-700 ezreket keresnek?:)

Lehet, hogy van egy két jobb hónap, csak aztán január-február-áprilisban meg közel 0.

És szerintem a fizetést így érdemes nézni, évre lebontva, hanem pedig úgy, hogy kiemelsz egy nagyon jó hónapot, és ahhoz viszonyítasz.

2017. máj. 8. 20:32
 18/18 anonim válasza:
Ha te is majd párév múlva mész tüntetni a konkurencia ellen és csak annyit tudsz a riporternek kinyögni hogy "dee hogy hogy megyek arréb ez ez csak egy rendőr" akkor abszolút megéri neked :D
2017. júl. 3. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!