Ennyire optimisták a munkakeresők, vagy ennyire képtelenek felmérni a saját képességeiket?
"Itt Magyarországon annyira leesett a nyelvvizsgákon a megkövetelt színvonal, hogy a B2 legtöbbször még a "gut"-tól is igen távol áll, nemhogy a "sehr gut"-tól."
Elmondom neked, a nejem B1-re járt egy Volkshochschuleba, es azt mondta, hogy amit ott tanultak az kb az A2 alatti szint volt...
Pályakezdő diplomás vagyok. Fél éve keresek állást, eddig ~15 beküldött önéletrajzra kaptam emlékeim szerint 3 választ, értelemszerűen mind elutasítás volt. Na most feltételezem, hogy akinek még diplomája sincs, annak annyi lehetősége se adatik, mint nekem, így kénytelenek vagyunk szó szerint, ahogyan az első is írtam, spammelni mindenfelé, olvasás nélkül az adatainkat, hátha lesz valami. Nem feltétlenül a mi hibánk.
Jó, mondjuk azok a helyek, amiknek a feltételei közt a gyenge pontjaim szerepelnek, mint például kiváló kommunikációs érzék, vagy ahol "kirakatban kell lenni", kiesnek nálam és oda én se küldöm be a CV-met, de egyébként válogatni nem lehet sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!