Ennyire optimisták a munkakeresők, vagy ennyire képtelenek felmérni a saját képességeiket?
Figyelt kérdés
Angolul jól beszélő embert keresnek a cégnél, ahol dolgozom, a külföldi partnerekkel való kapcsolattartáshoz, email-ben, telefonon ügyintézni, megrendeléseket, szerződéseket fordítani, tárgyalásokon tolmácsolni kell. Már az x-edik önéletrajzot kapjuk, ahol a jelentkező alapfokon beszél angolul, netán épp a középfokúra készül. Most komolyan, hogy gondolják? Nem is értem.2017. ápr. 21. 19:15
1/26 anonim válasza:
Spammolják az önéletrajzot, mert helyi lakosok és nem kell több 100 kilométert utazniuk az állásinterjúra, ha véletlenül behívnák őket.
2/26 anonim válasza:
Mert az UNDORÍTÓ ember ilyen. Főleg a magyar. Ígér, hogy 1× nagyot kasználhasson, a csilagokat lehazudja, erkülcsről azt se tudjka ohgy eszi e vagy iszaák, mert a debil a pillanatnyi élvezetet hajszolja. Visszaírnék nekik 1-2 "kedves" szót
3/26 anonim válasza:
A ti hirdetésetek a félreérthető, mit takar az hogy angolul jól beszélő, ez önmagában egy hirdetésben semmit nem árul el. Miért nem írjátok ki, hogy anyanyelvi szinten, társalgási szinten beszélje a pályázó az angolt.
4/26 anonim válasza:
Linkeld be az álláshirdetést. Gondolom abban nem így volt leírva.
5/26 anonim válasza:
Vagy van úgye hogy betűvel számmal jelölik, kategorizálják a nyelvi fokozatot. Egyszerűbb lenne a hirdetésben feltüntetni a gyengébbek kedvéért, hogy A1, B2 ..... vizsgával rendelkezzen ***
6/26 anonim válasza:
#5 nincs nyelvvizsgám, de kőzel anyanyelvi szinten beszélek angolul, körberöhögném a céget, ha a vizsga lenne az előírás
7/26 A kérdező kommentje:
Azt beleírtam, hogy tolmácsolni és fordítani kell. Azt hittem, ez egyértelmű. Ezek szerint nem.
2017. ápr. 21. 19:32
8/26 A kérdező kommentje:
#6 Egyrészt ugye nem mindenki megy el vizsgázni, aki beszéli a nyelvet. Másrészt manapság szinte mindenki már középiskolában átcsusszan a B2 viszgán, ami mögött már akkor is sokszor igen halovány nyelvtudás van, hát még évekkel később megkopva.
2017. ápr. 21. 19:35
9/26 anonim válasza:
pontosan, nem egyertelmu a hirdetes szovege. A német álláshirdetéseknel pl igy van, ha jol emlekszem, bar nem mostanaban adtam be oneletrajzot:
Grundkenntnisse A1-A2
gute Deutschkenntnisse B1
sehr gute Deutschkenntnisse B2
minden hirdetesben benne van valamelyik, onnan tudod melyiket kerik.
10/26 anonim válasza:
a #2es lehet, hogy kicsit primitiven fogalmazott, de nem hazugsag amit irt... Visszaterve kedves kerdezo, szerintem teljesen korrekt, ha beirtad hogy tolmacsolas forditas az elvaras, akkor elegge eletkeptelen az, aki ez alapjan nem tudja eldonteni, hogy alkalmas e vagy sem. Meg megis hogy szurjek ki, hogy ki tud nyelvet es ki nem, ha eloszor csak papir alapon lehet errol tudomast szerezni. Jo, oke interjun nyilvan kiderul, de akinek a1 papirja van es tudja magarol, hogy tobbre kepes, akkor beirja a CVbe hogy adjanak egy eselyt bizonyitani (gondolom ilyen eset nem volt). Meg amugy is aki sokkal tobbre kepes, az vegye mar a faradsagot es bizonyitsa a vizsgakkal, alkalmazkodjon a munkapiaci feltetelekhez es ne hisztizzen, hiaba magyarazkodsz, meg ha igazad is van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!