Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vannak sokan "elájulva",...

Miért vannak sokan "elájulva", ha meghallják valakiről, hogy bankban dolgozik?

Figyelt kérdés
Ezt tapasztalom. Rögtön azt hiszik, hogy nagyon eszesek, magasan képzettek és sokat keresnek a bankosok. Pedig pont, hogy ott a legtöbben középfokú végzettségű, tipikus irodisták.

2017. ápr. 20. 18:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

10:

Nem a youtube-os összeesküvéses videók alapján kellene tájékozódni, a te félműveltséged károsabb, mint ha nem tudnál semmit. Még az általad linkelt ábrát sem bírod értelmezni.

2017. ápr. 20. 22:16
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Az ugye megvan, hogy a bankok kényük kedvük szerint nem készíthetnek bankjegyet? Meg amúgy se xDD
2017. ápr. 20. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
16%

Pedig de.

Nézd meg a FED videójàt,konkrétan aranyfedezet nincs és õk nyomtatnak bankjegyeket,mindenki nekik tartozik az IMF is õk.

Errõl óràkat tudnék mesélni,hàttérhatalom olvassatok utána.

2017. ápr. 20. 23:28
 14/20 anonim ***** válasza:

#11: Megnyugodhatsz, én tudom értelmezni az ábrát. A következő években még több pénz lesz létrehozna nem csak ez a 13 billió, mert kell a gazdasági növekedés és pár újabb bankot meg kell majd megint menteni. De te gyűjtögesd csak az értéktelen papírt, gyújtósnak még talán használhatod majd.

#12: Ja, a bankok nem bankjegyet készítenek hanem elektronikus pénzt. Sokkal egyszerűbb csak be kell pötyögni a számítógépbe.

2017. ápr. 20. 23:36
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

"Nézd meg a FED videójàt,konkrétan aranyfedezet nincs és õk nyomtatnak bankjegyeket"

Az ugye megvan, hogy az USA-ban csak a FED-nek van joga pénzt nyomtatni? Rajtuk kívül más nem is gyárthat, így nem csoda, hogy ők készítik.

2017. ápr. 21. 18:15
 16/20 Fatal_3rror_ ***** válasza:
Én sem vettem észre, hogy bárki el lenne ájulva, leszámítva a banki alkalmazottakat magukat. Bár ahogy észrevettem ez a többségre igaz, vagy szidja, vagy rettentően túlértékeli a munkáját.
2017. ápr. 21. 20:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy bankár vagy egy banki fejlesztő azért el lehet ájulva minimum 600k fizetés és hozzá kafetéria,plusz bónusz,arcitecht szinten még több,ott már nettó 1,5M is sima.
2017. ápr. 21. 20:21
 18/20 anonim ***** válasza:

A jegybankok készpénzt, a kereskedelmi bankok pedig számlapénzt tudnak teremteni. Ettől függetlenül nem kell egyből összeesküvés-elméletekre gondolni. Lényegében a jegybank közvetetten szabályozza mennyi pénz legyen "megteremtve", mennyi pénz legyen a gazdaságban (kötelező tartalékráta, kamat és vásárlással/eladással). Ezt jegybanki elemzők határozzák meg, az alapján, hogy mekkora a gazdaság pénzkereslete.

Még egyszer, nem kell egyből összeesküvésre gondolni, ez egy valós igény, amit Fisher P*Q=M*V egyenlete bizonyít, ahol M a pénzmennyiség, V (exogén változó) a pénz forgási sebessége, P*Q pedig a kibocsátás (szintén exogén). Az egyenletet tehát csak egyetlen változó igazításával lehet egyenlővé tenni, M változtatásával, ami pedig a pénzmennyiség

2017. ápr. 22. 15:01
 19/20 anonim ***** válasza:

"Egy bankár vagy egy banki fejlesztő azért el lehet ájulva minimum 600k fizetés és hozzá kafetéria"

Azért ezt fejlezstőként máshol is meg lehet kapni, nem csak bankban.

2017. ápr. 23. 00:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Így van tudom,de egy banki fejlesztő ha feljebb lép akkor mindjárt ott egy céges verda benzinkártyával,még több kafetériával.
2017. ápr. 23. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!