Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sokan miert lesznek idegesek...

Sokan miert lesznek idegesek es agresszivek, ha meghalljak, hogy idegen nevu a masik gyereke?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 17:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Én nem lettem az, amikor kiderült hogy az egyik új osztálytársam külföldi.
2009. máj. 25. 17:46
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Többnyire azért, mert kevés bennük a tolerancia és nem tudnak mit kezdeni az idegen névvel.
2009. máj. 25. 17:59
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Engem szimplán az idegesít, hogy magyar(?) emberek nem képesek magyar nevet adni a gyereküknek, hanem valami külföldit. És ugyebár az anyakönyvezésnél kiejtés szerint kell leírni. Engem nagyon zavarnak az ilyen nevek mint pl. Dzsennifer, Hoszéármándó, és társaik.
2009. máj. 25. 18:05
 4/18 anonim ***** válasza:
98%
Engem nem idegesít, csak vannak nevek, amik szerintem szépek és ritkák, és vannak, amik bár külföldiek, de igen közönségesek. De mondom, nem idegesít, csak nem tetszenek bizonyos nevek. Másrészt meg szerintem kicsit bután néz ki, hogy kiejtés szerint kell leírni, talán ettől is van olyan közönséges hatása ezeknek a neveknek. De ha valakinek tetszik, az az ő dolga, engem igazából tényleg nem zavar.
2009. máj. 25. 18:11
 5/18 Avalanche ***** válasza:
95%
Felőlem lehet idegen, csak könyörgöm, ne fonetikusan írják.. Jennifer oké, de a Dzsennifer már túlzás. Amúgy én inkább magyar név párti vagyok, vannak azok között is szépek, különlegesek. Miért vesszük el a másét, amikor nekünk is van legalább olyan jó?
2009. máj. 25. 18:26
 6/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem leszek agresszív, csak ellenkezik az elveimmel, ami a magyar nyelvi hagyományok őrzését illeti.
2009. máj. 26. 11:48
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Passz, de hülyeség akik azzal jönnek hogy magyar nevet adjanak már a magyar emberek a magyar gyereknek... Néha kellenek új nevek. Így is a legtöbb "magyar" nevünk más eredetű, akkor olyat se adjunk gyereknek csak azt ami alapból magyar? Elég kevés van...

[link]

2009. júl. 17. 01:04
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

hát sztem azért is furáűk, mert a hagyományos magyar vezeték névhez nem igen paszolnak, v is ritkán pl:

Molnár Kevin vagy Kovács Brájen:) vagy Lakatos Sánel (ezt az 1ik cigánnő adta multkor akorházba szegyény lányak:S)igy érdekesek nemde?

2009. júl. 17. 02:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki küldte a linket, annak igaza van, nem sok igazi magyar név van, mert a legtöbb latin, héber, görög, stb.

Engem meg nem érdekel, hisz nekem se magyar nevem van, csak magyarosították. (Mónika)

2009. júl. 17. 09:08
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
Mert tolerancia szegények.Engem személy szerint zavar a Dzsenifer,Dzsesszika és társaik,de ha a magyar nevek nem tetszenek akkor nemfogok magyarnevet adni a gyerekemnek csak azért mert a nyelvi értékeket őrizni kell.
2009. júl. 17. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!