Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyi nettó...

Szerintetek mennyi nettó fizetés kellene, hogy gyűjteni lehessen lakásra, kocsira és anyagi biztonsággal kényelmesen lehessen élni Magyarországon?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 16. 15:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Csepelen vagy Pesterzsébeten 20 millióért 70 négyzetméteres panelt kapsz, ugyanaz Pécsen a Kertvárosban 14-15 misi. Én meg konkrétan felét sem keresném Pécsen. (de én 40 négyzetméteres panelokat vetettem össze).

Konkrétan mikor én költöztem, pár éve, a vidéki lakást többért tudtuk eladni, mint amennyiért a pesti lakást vettük (igaz, egyik sem panel, hanem annál olcsóbb, 60-as években épült tégla lakások!). Azóta kicsit fordult a helyzet, de nem olyan arányban, hogy akár a kétszeresét is közelítené a pesti lakás értéke.

2017. ápr. 18. 14:47
 22/31 anonim ***** válasza:
De itt most remélem megint érzed, hogy egyéni dolgok jönnek a képbe :D Fogalmam sincs mi a szakmád, hogy ekkora különbség van fizetésben.
2017. ápr. 18. 16:56
 23/31 anonim ***** válasza:

Nem csak az én szakmámban (szoftverfejlesztő vagyok). A legtöbb vidéki városban súlyos munkanélküliség van, és alacsony bérek, ahol meg nem (pl. Győr), ott a lakások is pesti áron vannak. Ha nem vagy bebetonozva valami jó pozícióba vidéken, akkor a 2-szeres szorzó a legtöbb szakmában reális.

De ez egyszerű közgazdasági összefüggés, ahol a bérek magasabbak, ott az ingatlanok ára is magasabbra megy, nem tudom mit nem lehet ezen nem belátni.

2017. ápr. 18. 17:01
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Nincs már olyan hatalmas bérkülönbség Pest meg vidék közt.
2017. ápr. 18. 17:38
 25/31 anonim ***** válasza:

Szoftverfejlesztő vagyok én is, de azért az a kétszeres különbség nekem eléggé hiteltelennek tűnik :D

Mondjuk ebben az eseten nem is a fizetéskülönbség a gond, hanem hogy a fél kezemen meg tudnám számolni hány nagyobb foglalkoztató van Budapesten kívül ebben a szakmában.

2017. ápr. 18. 18:15
 26/31 anonim ***** válasza:

25:

Több is van, mint kétszeres, ha azt is figyelembe veszed, hogy Budapesten magasabb szintre lehet jutni karrierben, de azonos szinten is inkább 2,5-szeres. És pontosan abból addódik a különbség, hogy vidéken nagyon kevés komoly cég van.

Pl. mid-level Java fejlesztők vidéki városokban 200-250 nettót visznek haza, és összeteszik a kezüket, hogy van munkájuk, addig Budapesten hazaviszik az 500 nettót is, és még válogathatnak is a munkahelyek közótt.

2017. ápr. 18. 21:24
 27/31 anonim ***** válasza:

24:

Egyre nagyobb különbség van. Plusz abban, hogy mennyire nehéz munkahelyet találni, még sokkal nagyobb a különbség.

2017. ápr. 18. 21:25
 28/31 anonim ***** válasza:
Jó, de ez egy elég speciális helyzetben lévő iparág. Gépészmérnök haverom pl. Budapestről jár le minden nap vidékre dolgozni.
2017. ápr. 18. 22:44
 29/31 anonim ***** válasza:

Én Jászfényszaru Samsungban dolgozok irodán, jól keresek, ide is nagyon sok pesti jár le dolgozni.

Mérnökök, vezetők, egyéb irodai dolgozók.

De van itt sok cég a környéken, mindbe sok pesti jár le.

Pl a hatvani Boschba is többek közt.

Nem csak az IT szektorból áll a világ.

2017. ápr. 20. 08:32
 30/31 anonim ***** válasza:

28:

Ja, de ahol jól működő ipar van, ott megint csak magasabbak az ingatlan árak. Nem csak Győrben. De mint írtam, ez egyszerűen piaci törvényszerűség, nem fogsz találni olyan helyet, ahol a lakhatás olcsó, a fizetés meg magas, hacsak nem olyan speciális területen dolgozol, ahol épp ott vagy keresett. Ellenpéldát én is tudok mondani, pl. patikai gyógyszerészek többet keresnek borsodi kistelepüléseken, mint Budapesten vagy a megyeszékhelyeken, egyszerűen azért, mert oda kell csábítani őket valahogy. Na de ez már eleve necces, ha mondjuk egy házaspár egyik tagjának jól kereső munkaja van ott, a masiknak meg semmi.

2017. ápr. 20. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!